(VIDEO) Mitrović o svemu pomalo - Kakva je bila saradnja sa Krstajićem, o penalu protiv Švajcarske, radu sa Jokanom...

Autor:

Sport

29.07.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač Aleksandar Mitrović bio je gost emisije "Balkan Info" koja ide na mreži "Jutjub" i tom prilikom pričao o raznim temama, a najviše vremena je posvećeno učinku reprezentacije na SP u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mitrović: I u džudou bi dali neki faul

Goruća tema je pitanje selektora posle Mondijala i o tome je Mitrović govorio.

– Ima punu podršku nas igrača, ali to je pitanje za Savez. Bio je pomoćnik, sad je prvi trener, ima našu punu podršku – odlučno je rekao Mitrović.

Nakon toga je na red došlo pitanje o Sergeju Milinković-Saviću i njegovim igrama za "orlove".

– Nije odigrao kao u Laciju, ali je skoro najviše pretrčao u našem timu, odigrao je tek dve utakmice pred SP, igrao je zadnjeg veznog pa desetku i dosta toga utiče na njega. Pokazao je protiv Kostarike koja je njegova pozicija na kojoj treba da igra, gde je najjači, to je iza napadača, ali do selektora je gde će da ga stavi. Ima dosta stvari koji utiču na psihu igrača, ali mislim da je odigrao korektno, sigurno je budućnost svetskog fudbala.

Da li menadžeri sastavljaju tim reprezentacije?

– To nije pitanje za mene, da ne ulazim u to. Nije moj posao. Mislim da toga nema i nadam se da nema.Ubeđen sam da igraju oni za koje selektor misli da su najbolji i koji mogu da najviše pruže u tom trenutku.Nelogično bi bilo da selektor stavlja igrače u koje ne veruje i onda sam sebi šteti. Ako misli da taj igrač ne treba da igra – ide protiv sebe. Nadam se da toga nema!

Nikako nije mogla da bude izbegnuta i priča o nedosuđenog penalu protiv Švajcarske i odluke sudije Briha da ne koristi VAR tehnologiju.

– Jeste bilo očigledno. Sve ste videli. I u džudou bi to bio neki faul. Fizički je bilo nemoguće da ja napravim faul u napadu protiv dvojice igrača. Koliko sam čuo dobio je signalizaciju u slušalici da pogleda VAR, ali sada je kasno… Ne bih da to bude neki izgovor, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, ali da smo tu dobili penal, završili bi drugačije. Sudio nam je i protih Hrvata kod kuće uz dosta čudnih odluka, ali dobro – pričao je "Mitrogol".

Osvrnuo se i na činjenicu da svi žele da se bave trenerskim poslom i smatraju kako su baš oni u pravu.

– Znate kako – u Srbiji svi znaju fudbal. Mala smo zemlja i talentovana za sve sportove. Kad dođete na stadion i sednete blizu navijača na tribinama kažu vam ‘trebao si ovako, trebao si onako…’ U praksi je mnogo teže, lako je to reći. Mi smo dozvolili sebi da vređemo Đokovića, najboljeg sportistu ikada, imao je mali post u trofejima i imali smo situaciju da ga vređaju. Evo vratio se i sad je odmah najbolji. To je naš mentalitet… – kazao je Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading