ZVEZDIN TRENER VEĆ U ISTORIJI KLUBA: Samo Miljanić ima više evropskih pobeda od Milojevića

Autor:

Sport

26.07.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda nad Suduvom bila je ukupno deveta za Vladana MIlojevića u evropskim kupovima otkako je trener crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Juri Miljanićev rekord: Vladan Milojević

Otkada je seo na klupu Crvene zvezde u leto 2017. godine, Vladan Milojević (48) je napravio ogroman pomak u popravljanju evropskog imidža velikana sa stadiona Rajko Mitić. Crveno-beli su pod komandom rođenog Aranđelovčanina prezimili u Evropi prvi put još od sezone 1991/92. Sada Beograđani imaju šansu da prvi put u istoriji vežu dva učešća u grupnoj fazi nekog od evropskih kupova. 

Trijumfom nad Suduvom Crvena zvezda je pod komandom Milojevića već u drugoj sezoni došla do cifre od devet pobeda u Evropi, što su uspela još samo tri Zvezdina trenera. Isti broj pobeda kao i sadašnji šef struke ostvarili su pokojni Milorad Miša Pavić u periodu do 1957. do 1964. godine i Slavoljub Muslin, koji je vodio Zvezdu u dva navrata, od 1999 - 2001. i u sezoni 2003/2004. Međutim, Vladan Milojević ima daleko manje utakmica od pomenute dvojice trenera. Prvi i neprikosnoven po broju evropskih trijumfa na crveno-beloj klupi je i dalje Miljan Miljanić, koji je za osam sezona imao ukupno 18 trijumfa.

Milojević ima još bar tri utakmice u Evropi ove sezone, mada kakav je rezultat u prvom meču sa Suduvom ostvario (3:0), realno je najmanje još pet utakmica da će imati. Sadašnji trener Zvezde ima veliku šansu da se osami na drugom mestu, a ako prvak Srbije uđe u grupnu fazu nekog takmičenja, onda ni veliki Miljanić ne bi bio nedostižan. Posebno ako Vladan Milojević ostane u klubu makar još jednu sezonu

Sve Milojevićeve pobede u Evropi:

Crvena zvezda - Florijana 3:0

Crvena zvezda - Irtiš Pavlodar 2:0

Crvena zvezda - Sprta Prag 2:0

Sparta Prag - Crvena zvezda 0:1

Crvena zvezda - Krasnodar 2:1

Keln - Crvena zvezda 0:1

Crvena zvezda - Keln 1:0

Crvena zvezda - Spartaks Jurmala 2:0

Crvena zvezda - Suduva 3:0

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading