Određena lokacija gde će igrati "orlovi": NACIONALNI STADION biće izgrađen u Surčinu!

Sport

27.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od Zemuna, Bloka 45, Makiša - Nacionalni stadion biće izgrađen u Surčinu! Uveliko se radi na prikupljanju potrebne dokumentacije za realizaciju projekta u Vinogradskoj ulici u blizini Dobanovačke petlje, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: AP/tanjug/ Mark Baker
"Orlovi" će igrati na novom stadionu!

BLIZINA AUTO-PUTA

- Neke od prethodno licitiranih lokacije su možda bile atraktivnije, ali Surčin je najbolje rešenje. Pristup lokaciji se ostvaruje sa petlje na ukrštanju postojeće autoputske obilaznice Dobanovci - Bubanj potok i planirane deonice auto-puta Surčin-Obrenovac, na koju je vezana magistralna saobraćajnica Novi Beograd-Surčin. Reč je o 50 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini opštine Surčin i PKB korporacije, tako da je realizacija izgradnje stadiona moguća izradom plana detaljne regulacije u skladu sa smernicama za sprovođenje Generalnog urbanističkog plana Beograda. Takođe, već duže vreme je poznato i da će Beogradski sajam biti preseljen u Surčin zbog gradnje Beograda na vodi. Nema sumnje da će u skorijoj budućnosti Beograd u Surčinu dobiti jednu novu, modernu komercijalnu zonu - otkriva naš izvor.

60 hiljada gledalaca moći će da primi Nacionalni stadion

I VEMBLI NA PERIFERIJI

I Surčin je na periferiji Beograda, kao i poslednja lokacija koja se pominjala - Ostružnica, pa nema sumnje da će opet biti zluradih komentara tipa: "Odlično, ali zašto van grada?"

- Nacionalni stadioni su svugde u Evropi uglavnom građeni na periferijama. Najbolji primer je čuveni Vembli u Velikoj Britaniji. Nalazi se na severoistoku Londona, udaljen 28 minuta metroom od strogog centra. I nacionalni stadion Belgije "Kralj Boduen" nalazi se na obodu Brisela u području Hejsela - dodaje naš sagovornik.

RepublikaFoto: fss.rs
Budući stadion

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekjuče je izjavio da bi gradnja ultramodernog objekta mogla da počne uskoro, a da će to državu koštati između 200 i 250 miliona evra.

- Brzo ćemo da ga uradimo. Biće lepotica! Biće jedan od najlepših evropskih stadiona - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/fss.rs
Mapa našeg novog stadiona!

Podsetimo, za Nacionalni stadion već postoji projekat po kojem će moći da primi 60.000 navijača i imaće dva pomoćna terena. Zanimljivo je da će novi objekat izgledom i kapacitetom podsećati na stadion španskog Espanjola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading