ROMA PRONAŠLA ZAMENU ALISONU: Šveđanin Olsen stiže na gol "vučice"

Autor:

Sport

23.07.2018

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čuvar mreže reprezentacije Švedske i danskog Kopenhagena biće zamena za najskupljeg golmama svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi stanovnik Večnog grada: Robin Olsen

Nakon što su prodali Alisona pre nekoliko dana Liverpulu u najskupljem stransferu nekog golmana u istoriji fudbala, čelnici Rome bacili su se u potragu za naslednikom fanstastičnog Brazilca. Posle mnogo vaganja, izbor je pao na Robina Olsena (28), prvog čuvara mreže reprezentacije Švedske.

Olsen, koji je imao dobre na stupe na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji, stiže u Rim iz Kopenhagena, na čijem je golu stajao u prethodne dve godine. Nekadašnja "jedinica" PAOK-a i Malmea preći će u Romu za obeštećenje od 11,5 miliona evra, što je neuporedivo manje nego što je klub sa Enfild rouda platio Italijanima za Alisona (75 miliona evra).

Prema najavama italijanskih medija, Olsen će u toku dana doputovati u prestonicu Italije na finaliziranje dogovora sa polufinalistom Lige šampiona. Reč je o golmanu koji nije bio toliko poznat široj javnosti sve do Mundijala, kada je sigurnim intervencijama pomogao svojoj reprezentaciji da stigne do četvrtfinala, gde ih je zaustavila Engleska.


Robin Olsen važi za velikog profesionalca posvećenog sportu i porodici, a prema navodima medija u Švedskoj i Italij, taj podatak je igrao i te kako važnu ulogu u trasnefru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading