FRANCUSKA DOMAĆIN: Hrvati u finalu neće moći da budu ustaše

Autor:

Sport

11.07.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Hrvatske neće moći da u finalnom meču Mundijala nosi crnokošuljaške dresove, pošto će Francuska zvanično biti domaćin na ovom duelu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Hrvatske pretežno igraju u crnim dresovima s teget kockama na Svetskom prvenstvu

Hrvatska je nosila "tradicionalne" crne dresove i u polufinalu SP protiv Engleske. Ovi dresovi podsećaju na uniforme koje su nosile ustaše, crnokošuljaši, u doba zločinačke Nezavisne Države Hrvatske, kao i tadašnja ustaška fudbalska reprezentacija. 

Nedavno je otkriveno i da je poznata kompanija, koja oprema Hrvate, još 2015. godine poslala nekoliko predloga za nove dresove reprezentacije, ali su svi - odbijeni. 

Hrvatski nogometni savez izričito je tražio da rezervna garnitura bude crne boje, samim tim što sličnija po dizajnu dresovima koje je je nosila reprezentacija NDH.

U kompaniji nisu imali izbora, pa su im ispunili želju, a već na ovom Mondijalu se pokazalo da Hrvati mnogo češće igraju u tim crnim, ustaškim, nego u crveno-belim "kockastim" dresovima.

Francuska je domaćin u meču finala Mundijala koji je na programu u nedelju od 17 sati, a poznato je da "trikolori" nose tamno plave dresove, koje će verovatno koristiti i na ovom duelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MR PREDRAG M vULETIĆ

13.07.2018 16:12

На утакмици Енглеска - Хрватска , требало је навијати за Хрвате,јер би их Енглези мрзели више него они Србе.Треба имати у виду да се у Хрватској шовинистом сматра онај, који мрзи Србина више него што је нормално.То сам својим ушима слушао на омладинском програму Радио Загреба