(ANKETA) Engleska vs Hrvatska - ZA KOGA NAVIJATE VEČERAS?

Autor:

Sport

11.07.2018

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugo polufinale Mundijala u Rusiji donosi nam duel Engleske i Hrvatske. Da li se fudbal vraća kući, ili ide u susedstvo, saznaćemo oko 22 sata ukoliko ne bude produžetaka, a vas pitamo koji tim ćete podržavati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Englezi se spremaju za veliki polufinalni okršaj

Hrvati su prema mišljenju mnogih sportskih komentatora pokazali stabilnost i raznovrsnost u igri tokom čitavog trajanja šampionata, a svi kao prvi argument izvlače besprekornu partiju izabranika Zlatka Dalića u susretu grupne faze protiv Argentinaca, kada su poslali tri lopte u mrežu indisponiranih "gaučosa".

Nakon tri pobede u grupi C protiv Islanda, Nigerije i pomenute Argentine, "kockasti" su u nokaut-fazi imali živce od čelika pošto su Dansku, a zatim i Rusiji izbacili nakon boljeg izvođenja penala.

Tako su blizu uspeha iz 1998. godine kada su osvojili treće mesto, ali da bi napravili korak više moraju da budu bolji od preporođenih Engleza.

"Gordi albion" se odrekao svog tipičnog načina igre, dugim loptama i čestim oštrim direktnim okršajima sa rivalima, koji im na poslednjih nekoliko velikih turnira nije donosio željene rezultate.

Da bi se fudbal vratio kući, kako to voli da kaže ostrvska javnost, potrebno je da tim Gereta Sautgejta preskoči možda i najveću prepreku u dosadašnjem toku takmičenja u vidu reprezentacije Hrvatske.

Kejn i drugovi su u grupnoj fazi slavili protiv Tunisa i Paname, da bi  u poslednjem kolu izgubili od Belgije sa rezervnim sastavom, a valja napomenuti da su na tom susretu debelo kalkulisali kako bi završili kao drugoplasirani iza "crvenih đavola", što ih je smestilo u lakšu polovinu kostura.

Za sada im je ovakva računica donela rezultat, pošto su preko Kolumbije (pobeda na penale) i Švedske (trijumf 2:0) ušli među 4 najbolje selekcije na planeti.

Meč na "Lužnjikiju" počinje u 20 časova, sudiće ga Turčin Čunejt Čakir, a nas interesuje za koga ćete navijati u ovom susretu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading