SRAMNI ISPAD: Predsednik FS Ukrajine provocira Ruse dresom Ivana Rakitića!

Autor:

Sport

10.07.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko pojavio se u lokalnom parlamentu u dresu hrvatskog fudbalera Ivana Rakitića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pavelko provocira Ruse

Disciplinska komisija FIFA kaznila je člana stručnog štaba Hrvatske Ognjena Vukojevića novčano sa 15.000 franaka zbog kršenja kodeksa fer-pleja posle pobede u četvrtfinalu Mundijala protiv Rusije.

Vukojević je tokom slavlja u svlačionici snimio video poruku u kojoj trijumf posvećuje Ukrajini i podelio ga na društvenim mrežama.

Zbog toga je izbačen iz sastava hrvatske selekcije, a potom se javno izvinio Rusiji rečima da njegova poruka nije imala političku poruku, nego je želeo da se zahvali prijateljima iz kijevskog Dinama, gde je nekada igrao, a sada je član stručnog štaba.

 

 

- Odlučili smo da platimo kaznu umesto njega. Ako želi ponudićemo mu i mesto u našem savezu. Takođe, razmatramo sve pravne aspekte kako bi mu pomogli u ovoj borbi zato smo poslali i zvaničnu žalbu CAS-u. Pružićemo punu pravnu i finansijsku pomoć u ovom slučaju - rekaoje Pavelko.

Na pitanje, zašto nosi Rakitićev dres, dao je kratak odgovor.

- Zašto? On je postigao pobednički gol protiv Rusije. To je simbolično.

Hrvatska je posle boljeg izvođenja penala pobedila Rusiju u 1/4 finalu Mundijala. Pobednički gol sa penala za Hrvate je postigao Ivan Rakitić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading