OVO NISTE ZNALI O UBICI BRAZILA

Autor:

Sport

09.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski majstor fudbala mnogo je više od običnog fudbalera. Crvenokosi genije već sa 14 godina počeo je da živi sam i gradi fudbalsku karijeru

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Navijači Partizana upoznali su ga 2011, kada je sa Genkom izbacio crno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crvenokos, rumen i pegav, lako upadljiv na terenu, već tada se znalo da je za njega sledeća stanica Čelsi. Premotaćemo sedam godina unapred i videti tog istog Kevina de Brujnea kako sa svojom Belgijom šalje Nejmara kući sa Mundijala i ubija nade Brazila da može do Zlatne boginje.

Žoze Murinjo u Čelsiju nije umeo da prepozna kakav fudbalski dijamant ima, a nekoliko godina kasnije Pep Gvardiola je od De Brujnea napravio monstruma od kog strahuje planeta. Kevin je već sa 14 godina počeo da živi sam i krči fudbalski put, a Srpski telegraf vam predstavlja segmente iz njegovog života za koje verovatno niste znali.

1. Kurtoa mu skinuo ribu

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Čuvar mreže Belgije Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne delili su od 2009. do 2011. svlačionicu Genka. Ispostaviće se kasnije i istu devojku. Reč je o Karolin Lajnen, koja je ukrala srce De Brujneu i prevarila ga sa kolegom. Bilo je to 2013. godine.

- Kurtoa mi je za jednu noć dao ono što ti nisi mogao za tri godine - ispalila je Karolin pravo u srce De Brujnea.

Kasnije je oprostio Kurtoi i oženio se prelepom Mišel Lakroa, s kojom ima sina Mejsona Milijana.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

2. Traži ptice po šumama

Kada ima slobodnog vremena reprezentativac Belgije ide u prirodu i šeta šumama. Razlog? Opsednut je pticama i stalno želi da uživo doživi nove vrste. Koliko mu je to strast, svedoči i činjenica da je postao ambasador jednog prihvatilišta za ptice u Nemačkoj u kom postoji čak 675 različitih vrsta ptica.

3. Poznat po slinavom rukavu

Kevin je već sa 14 godina napustio roditelje da bi živeo u Genkovoj akademiji.

- Roditelji su me uvek učili da sam upravljam životom. Ne trošim mnogo novca, čuvam ga za odmore. Sam spremam hranu. Srećan sam - rekao je De Brujne.

U mladalačkom dobu prepoznatljiv je bio po slinavom rukavu. Nije voleo da gubi posed lopte, plakao je, besneo, pa bi mu se nos često zapušio. Sline je brisao rukavom, a po tome je postao poznat po belgijskim terenima.

4. Mogao da igra za Burundi

De Brujne je rođen i odrastao u mestu Drongen u Belgiji, koje ima 12.000 stanovnika. Dobar deo života proveo je u Africi i Engleskoj. Njegov deda je naftni magnat, a majka Ana radila je u očevoj kompaniji. Ona je rođena u Burundiju, samim tim je postojala mogućnost da Kevin zaigra za tu selekciju.

5. Zovu ga Mašina za sušenje veša

Od detinjstva fudbaler Mančester sitija bio je okružen medijima. Pričalo se o njemu kao budućoj velikoj zvezdi, ali mediji od njega nisu imali mnogo koristi. Saigrači ga zovu Mašina za sušenje veša jer je suv i škrt na rečima. Međutim, njegovim saigračima to ne smeta, naprotiv. Više ga cene zbog toga.

6. Finansira paraolimpizam

Prepoznatljiv je po dodiru sa prirodom i humanitarno radu. De Brujne je pokrenuo svoju liniju odeće KDB, a dobar deo prihoda iz tog biznisa daje za finansiranje Olimpijskih igara za osobe sa posebnim potrebama. Tokom 2014. Belgijanac je postao ambasador posebne olimpijade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading