Selektor Rusije: Zvao me je Putin....

Autor:

Sport

08.07.2018

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Stanislav Čerčesov dočekan je aplauzima na konferenciji za novinare posle poraza od Hrvatske u 1/4 finalu SP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čerčesov posle poraza od Hrvatske

Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, a posle produžetaka 2:2, pa je odluka o pobedniku pala nakon penala. Penal seriju dobila je Hrvatska sa 4:3.

- Ne znam da li je ovo više nego što je trebalo da uradimo. Analiziraćemo. Rezultat nije loš, ali osećamo se kao vojnici koji su demobilisani pre kraja vojnog roka. Možda bi bilo bolje da smo ostali do 15. jula. A da li ću ostati selektor.... - rekao je Čerčesov i nastavio:

- Mi smo verovali sami u sebe. Ne možeš da se moliš, a niko ne veruje u tebe. Cela Rusija se zaljubila u nas, tačno znaju koliko vredimo. Nema nijedne reprezentacije koja je igrala na ovom prvenstvu a da je imala potpuno poverenje svoje javnosti. Preokrenuli smo javno mnenje u svoju korist.

On tvrdi da je odabrao prave igrače za Mundijal.

Čovek sam više od mana nego od vrlina, ali nikad ne žalim za svojim odlukama. Što se igrača tiče, najbolji su koji postoje u Rusiji. Neću vam sada držati predavanja i objašnjavati kako se gradi ekipa, ja gledam i karakteristike, a vi samo imena - rekao je Čerčesov, koga je naljutilo pitanje jednog grčkog novinara.

Ako vas na sudu, na ročištu, sudija pita, da li biste rekli isto? Bio sam pod emocijama, a ne nervozan. Vi ste iz Grčke? Morate da se stidite. Čuti takvo pitanje od Grka.... Da ste Skandinavac, to bih shvatio, ali od Grka... - naveo je selektor Rusije.

On je rekao da je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Naš premijer Dmitri Medvedev je bio u svlačionici, nisam imao vremena da razgovaram s njim, a Vladimir Putin me nazvao i pre i posle utamice. Rekao da je bio sjajno ono što smo pokazali na terenu. Mi smo razočarani, ali predsednik je rekao da moramo da nastavimo da koračamo dalje uzdignute glave. Rekao je da je ponosan - naveo je Čerčesov.

Selektor Rusije je na kraju rekao da je tužan posle eliminacije sa SP.

- Šta da kažem... Ključna reč je način. Bolje je napustiti ponosan, ali... Nemamo više šanse da osvojimo ovaj šampionat i tužni smo. Pokazali smo svetu svoju vrednost, ona je velika, ovaj Mundijal je organizovan bolje nego prethodni, bili smo sjajni domaćini. Zahvaljujem se svima koji su nas podržavali, idemo da se odmorimo, pa da planiramo budućnost - zaključio je selektor Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading