ŠPANCI ANALIZIRALI NEUSPEH BRAZILA: Tite je napravio sedam grešaka!

Autor:

Sport

08.07.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite napravio je sedam grešaka na meču četvrtfinala SP protiv Belgije, navodi se u analizi španskog "Asa"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tite i Nejmar

Belgija je savladala Brazil 2:1 i poslala je "karioke" kući.

Španski list "As" je u analizi neuspeha "karioka" našao sedam grešaka selektora Titea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

1. TAKTIKA PROTIV BELGIJE

- Tite je ozbiljno pogrešio u taktičkom pristupu protiv Belgijanaca, koji su probijali protivnika oružjem koje je upravo trebalo da upotrebi Brazil - napadanjem prostora. Roberto Martinez je možda i iznenadio kolegu time što je zaigrao Maruan Felaini, čime je više slobode u igri dobio Kevin de Brujne. Belgija je učinila da u većem delu prvog poluvremena bude mnogo praznog prostora između Fernandinja i odbrane, što im je i donelo dva gola prednosti. Bio je to šah mat Martineza protiv Titea.

2. NEDOSTATAK LIDERA

- Titeu se zamera i to što na terenu na Mundijalu nije imao ni kapitena, niti lidera, jer je u svakoj utakmici menjao igrača koji je nosio traku. Taj sistem rotacije kapitena je u početku bio zanimljiv, ali je u praksi pokazao dve stvari - da Tite ili nema hrabrosti da izabere "šefa" ili jednostavno ne postoji nijedan igrač koji bi to bio. U suštini, sve se svodilo na to da ekipu vuče Nejmar.

3. KOCKANJE SA NEJMAROM

- Tite je tokom priprema sve karte bacio na oporavak Nejmara. Pokazalo se da mu se ta kocka nije isplatila. Nejmar ne samo da nije igrao kako se očekuje, već je u svakom meču izgledao kao igrač koji psihički nije spreman za ovakvo takmičenje. Pravio je greške, borio se sa sudijskim odlukama i protivnicima, ali i učinio da ga neutralni navijači ne vole. Bio je nezreo za ovaj trenutak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

4. POJEDINCIMA JE PREVIŠE VEROVAO

Tite je platio i za to što je previše verovao nekim igračima. Konkretno, insistirao je na tome da uvek u prvom timu bude Paulinjo, iako vezista Barselone nije bio na nivou igara iz prethodne sezone. Isto može i da se kaže za Gabrijela Žezusa - napadača koji je Mundijal završio bez gola, ali i bez asistencije.

5. FILIPE LUIS I FIRMINO

Tite je za četvrtfinale u tim vratio Marsela i rekao da su kriterijumi takvi da bek Reala mora da igra. Ali, šta je sa Filipeom Luisom? Bio je jedan od najboljih protiv Srbije, imao je odličnu rolu u oba pravca... Ako je Tite želeo da se vodi pravim kriterijumom onda je trebalo da Luis igra i protiv Belgije. Firmino? Imao je fantastičnu sezonu sa Liverpulom, a i kad god je ušao u igru na SP doprinio je boljoj igri Brazila. Posle onakve sezone sa "Redsima" nije zaslužio ovakvu ulogu na Mundijalu.

6. POVREDE

Nejmar, Fred, Renato Augusto, Daglas Kosta, Filipe Luis, Fagner, Danilo, Paulinjo..., svi oni su imali probleme sa povredama tokom priprema i na Mundijalu. Intenzitet treninga i preopterećenje je na pripremama u jednom momentu i učinilo da igrači podignu glas. Brazil kada je najviše trebalo nije imao spremne alternative.

7. NEDOSTATAK OPCIJA NA KLUPI

Poslednja Titeova greška je povezana sa pretposlednjom. "Kariokama" su nedostajale adekvatne zamene u veznom redu i napadu. Tite je priznao da nije koristio Freda zato što je bio povređen na pripremama. Paulinjo nije bio na svom nivou i nedostajao je igrač koji može da ga zameni. Tite je pogrešio što je povređenog igrača (Freda) odveo na Mundijal i tako učinio da neki od talenata, poput Artura, gleda Mundijal iz dnevne sobe u svom domu - zaključuje "As".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading