Nemci žestoko kažnjavaju Ozila i Gundogana: ZBOG SLIKE SA ERDOGANOM LETE IZ TIMA!

Autor:

Sport

06.07.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim-menadžer nacionalne selekcije Nemačke u fudbalu Oliver Birhof izjavio je da se u savezu ozbiljno razmatra mogućnost da se igrači turskog porekla Ilkaj Gundogan i Mesut Ozil izbace iz selekcije zbog zajedničke slike sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gundogan se opekao zbog politike

Igrači koji su dali veliki doprinos u osvajanju titule svetskog prvaka 2014. godine našli su se na udaru kritika zbog ove fotografije.

- Do sad nikada nismo morali da prisiljavamo reprezentativce da nešto učine, ali smo uvek pokušavali da ih ubedimo - rekao je Birhof za nemački "Velt". 

Gindogan je odmah posle slike izjavio da nije imao nameru da stvara politički problem, dok se Ezil nije oglašavao. Zato je više na udaru Ezil, što je posebno izraženo posle lošeg nastupa u Rusiji. 

- Mislim da je činjenica da Gindogan i Ezil snimnjenom fotografijom nisu uznemirili tim, ali debata je u toku - rekao je bivši reprezentativac Nemačke, a sada sa odgovornom ulogom u timu koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji ispao u prvoj fazi prvi put posle osam decenija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading