Tajna Brazilaca: Napadaju dok se brane

Autor:

Sport

05.07.2018

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilska fudbalska reprezentacija je uvek među favoritima na svakom Svetskom prvenstvu, a ove godine posebno u oči upada to što se fudbaleri Brazila savršeno brane. Na 25 mečeva na kojima je Tite predvodio "Selesao" Brazilci su primili svega šest golova.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tite objašnjava Paulinju

- Naša odbrana počinje u napadu, pokušavamo da pomognemo pozadi koliko možemo. Fudbal je sve snažniji, timovi su konkurentniji kao što vidimo na ovom Mundijalu i svi moramo da damo sve od sebe. Ali mi igramo i zabavan fudbal - kazao je Vilijan kada je objašnjavao defanzivu Brazila. 

Ipak mnogo više zasluga za uspeh Brazila u odbrani ima Titeov pomoćnik Kleber Šavijer.

- Mi se branimo zonski i u igri i u prekidima. To je temelj svega. Zahvaljujući zonskoj odbrani ne dobijamo mnogo kartona i pravimo najmanje faulova od svih na prvenstvu. Samo devet po meču. Takođe imamo i tri vrste presinga kada igramo - kazao je Kleber.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Fudbaleri Brazila

- Kada treba da se branimo mi se branimo, to je balans u našoj igri. Ali kada tim ide u napad, to radi tako da protivnik nikako ne može da nas uhvati sa spuštenim gardom u defanzivi. To nazivamo "napadanjem dok se branimo". Na taj način več smo u poziciji da uzmemo loptu od protivnika čim je izgubimo - dodaje Titeov pomoćnik koji naglašava i važnost komunikacije u brazilskom timu.

- Ako recimo Nejmar igra za PSŽ u nedelju, on nam se pridružuje u ponedeljak i čim stigne u svlačionicu dobiće poruku na telefon sa slikama šta se očekuje od njega i šta on da očekuje u timu. Imamo igrače koji su dobri i koji odmah mogu na sve da se prilagode - kaže Kleber Šavijer koji takođe naglašava i koncept koji ima Titeov stručni štab koji je postojao još i u Korintijansu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading