Srbija dobija Nacionalni stadion kod Ostružnice!

Autor: b92.net, Republika

Sport

05.07.2018

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će dobiti Nacionalni stadion koji će biti izgrađen kod Ostružnice, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: fss.rs
Ovako bi trebalo da izgleda Nacionalni stadion

Govoreći o daljem finansiranju infrastruktire, Mali rekao je i da je u planu izgradnja novog nacionalnog stadiona, koji će se graditi kod Ostružnice.

- To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svetskog prvenstva. Tako ćemo zemlju promovisati na lepši način i privući turiste - istakao je Mali. 


Jedna projektantska kuća će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona, a ona bi trebalo da počne ove godine. 

- Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kojem mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala Lige šampiona ili Lige Evrope, kao što je ove godine bila organizovana utakmica Superkupa u Skoplju u kojem su igrali najbolji klubovi na svetu – Real Madrid i Mančester Junajted - rekao je tada Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Bojan

05.07.2018 13:38

Bravo za inicijativu. Ipak mi smo fudbalska zemlja, red je da imamo i nacionalni stadion.

ivan

05.07.2018 14:03

odličan projekat za razvoj naših fudbalera.

Zorana

05.07.2018 14:12

Ovo je vrhunski projekat koji ce biti od velikog znacaja za nasu reprezentaciju i za nase fudbalere domacih klubova.

Kaktus037

05.07.2018 14:35

Srbija dobija Nacionalni stadion kod Ostružnice