SRAMNI ISPAD BRAZILACA: Zašto nam sudi Srbin?

Autor:

Sport

05.07.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini brazilski mediji ogorčeni su odlukom FIFA da meč četvrtfinala SP protiv Belgije sudi Srbin Milorad Mažić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mažić je na SP sudio dva meča

Mažić je jedan od najboljih svetskih sudija, a na ovom SP vodio je dve utakmice Meksiko - Južna Koreja i Senegal - Japan. On je sudio i ovogodišnje finale LŠ Juventus - Real (1:3).

FIFA je odredila da Mažić sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem vodi susret između Brazila i Belgije.

Kako piše brazilski "Globo" Mažić ima istoriju propusta - nije pokazao žuti karton Serhiju Ramosu posle faula nad Mohamedom Salahom u finalu Lige šampiona, a Egipćanin je meč napustio u suzama. Diskutabilna je, kažu oni, odluka da poništi posle VAR tehnologije penal za Senegal u meču sa Kolumbijom na ovom Mundijalu.

RepublikaFoto: Printskrin

Brazilci istič meč sa SP 2014. godine i navodne greške Mažića na utakmicama Nemačka – Portugalija (4:0) i Argentina - Iran (1:0).

S druge strane navode da je Milorad Mažić iskusni sudija kojeg FIFA bira za "teške utakmice". 

Pojedini navijački sajtovi tvrde da odluka FIFA šteti Brazilu.

- Zar da nam sudi Srbin?! Brazil je eliminisao Srbiju, a sada će srpski arbitar eliminisati Brazil. Ceo turnir je borba FIFA protiv Brazila. Biće pravo čudo ako budemo prvaci - tvrde navijači "Selesaa".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading