(UŽIVO, SP) U petak se vraćamo utakmicama: Dva derbija

Autor:

Sport

05.07.2018

06:59 >> 17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći sportski događaj ove godine počeo je u Rusiji 14. juna - na Svetskom prvenstvu u fudbalu gledali smo 32 reprezentacije, među njima i naše "orlove" skresanih krila. Predstoje nam četvrtfinalni dueli koji su na programu od petka, 6. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Urugvajci

 

19.00 - U petak se nastavljaju utakmice Svetskog prvenstva od

16 časova pratimo meč Urugvaj - Francuska od 20 Brazil - Belgija

18.30 - Eventualno još jedna prilika pred Mesijem

18.15 - Čak je i on svestan svojih ispada, o kome je reč vidite OVDE

18.00 - Smešne situacije dešavaju se na Mundijalu a neke od njih su obeležile dosadašnje takmičenje

 

 

17.40 - Šta uradi čovek

 

You did... WHAT?! ? @thef2

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on Jul 5, 2018 at 8:34am PDT

 

17.20 - Smenjen selektor Kostarike, čitajte OVDE

17.00 - Ilustracija navijača od preostalih osam selekcija izgleda pomalo zastrašujuće

 

 

Who do you support ⁉️ ❤️????

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on Jul 5, 2018 at 5:37am PDT

 

16.45 - Sam sebi se smeje, nije ni čudo što je na tapetu celog sveta, više o ovoj temi OVDE 

16.30 - Napad je najbolja odbrana, OVDE

16.15 - Kada bismo se svi ugledali na Japance gde bi nam kraj bio? Pročitajte OVDE

16.00Domaćin Mundijala dobio "pojačanje" pred duel sa Hrvatima, više o tome OVDE

15.53 - I Brazilci su u Kazanju. Ovako su ispraćeni iz Sočija.

 

 

15.44 - Belgijanci stigli u Kazanj.

 

 

15.35 - Gael Monfis bi predao finale Vimbldona samo da bi gledao Francusku u finalu SP. Opširnije OVDE.

15.12 - Komunalna kompanija iz Samare pozvala je stanovnike tog grada, jednog od domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva, da se kupaju u parovima zbog lakšeg snabdevanja vodom. Opširnije OVDE.

 

 

14.51 - Žestoki dueli će se voditi na meču Belgija - Brazil.

 

14.33 - Navijači iz celog sveta hrle u muzej FIFA.

 

14.16 - Nejmar na treningu Brazila

14.08 - Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izabrao je Mirandu za kapitena tima za četvrtfinalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv Belgije. Tite ne odustaje od svoje politike menjanja kapitena, a 33-godišnji Miranda biće četvrti igrač koji će nositi kapitensku traku na prvenstvu u Rusiji. Brazil će četvrtfinale protiv Belgije igrati u petak od 20.00 u Kazanju.

 

13.59 - Bela mečka Aurora prognozira da će Rusija da pobedi Hrvatsku. Opširnije pročitajte OVDE.

13.41 - Bivši selektor fudbalera Engleske Sven-Goran Erikson rekao je da bi ta reprezentacija imala veće šanse da pobedi Brazil nego Švedsku u četvrtfinalu SP. - Engleskoj bi bilo lakše da pobedi Brazil nego da pobedi Švedsku, po mom mišljenju - rekao je Erikson. On je istakao da Švedska nema najbolje fudbalere na svetu, ali da ima najbolji timski duh. - Švedska će biti više-manje kao Island na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Nemaju najbolje fudbalere na svetu i nijedan ne igra u prvom timu najvećih klubova na svetu još od kada je Zlatan Ibrahimović napustio reprezentaciju. Ali kao tim, način na koji rade zajedno, oni su jedni od najboljih. Nećete naći bolji tim - Švedska je svetski šampion timskog duha - rekao je Erikson.

 

 

13.29 - Zlatan Ibrahimović bi voleo da Švedska osvoji Mundijal. Opširnije pročitajte OVDE

13.13 - Na poslednjih pet utakmica fudbalskih reprezentacija Urugvaja i Francuske bilo je više crvenih kartona nego golova. Opširnije OVDE.

12.54 - Legendarni Ćavi Ernandez jedan je od kandidata za mesto selektora Španije. Mediji u ovoj zemlji prenose da je legendarni fudbaler Barselone mogući naslednik Fernanda Jera, koji je zbog skandala pred Mundijal zamenio Đulena Lopetegija. Ćavi je nedavno dobio trenersku licencu i sa te strane nema prepreke da sedne na klupu "furije". Dugogodišnji španski reprezentativac trenutno nosi dres katarskog Al Sada. Pored Ćavija kandidati za klupu Španiju su Luis Enrike i Kike Sančes Flores.

12.45 - Fudbalski reprezentativac Rusije Alan Džagoev oporavio se od povrede zadnje lože i odradio je poslednji trening sa ekipom pred duel sa Hrvatskom u četvrtfinalu SP. Vezni fudbaler CSKA iz Moskve povredio se u ranoj fazi utakmice na otvaranju Mundijala protiv Saudijske Arabije (5:0) i propustio je duele protiv Egipta i Urugvaja u grupi, odnosno Španije u osmini finala.

12.33 - Fudbaleri Rusije odradili su u četvrtak trening u Novogorsku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP

12.23 - Timovima u Ligi šampiona i Ligi Evrope od predstojeće sezone biće dozvoljena četvrta izmena igrača u slučaju produžetaka, objavila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA). Pre UEFA takvu odluku je donela i krovna fudbalska organizacija FIFA i to na Svetskom prvenstvu u Rusiji, što se pokazalo kao dobar potez. Na snazi ostaje pravilo tri izmene u 90 minuta, a potom, ako nije poznat pobednik, još jedna u dodatnih pola sata.

12.17 - Jurij Žirkov neće biti spreman za duel četvrtfinala SP protiv Hrvatske.

 


12.06 - Brazilski fudbaler Vilijan rekao je da će njegov tim igrati s velikim samopouzdanjem protiv Belgije u četvrtfinalu SP, ali je istakao da on i saigrači moraju da budu veoma oprezni. - Oni su odlični igrači, neki od njih igraju sa mnom u Čelsiju. Kurtoi je teško pronaći slabu tačku, on je veoma visok golman. Videćemo koji je najbolji način da ih napadnemo i postignemo gol - rekao je Vilijan.

 

11:59 - Pročitajte OVDE kako Ronaldo brani Nejmara.

11:46 - Hrvatska muzičarka Belinda Bedeković obećala je da će, ukoliko fudbaleri Hrvatske osvoje Svetsko prvenstvo u Rusiji, svirati gola klavijature, i to uživo.

 

 

11.40 - Pomoćni trener Tijeri Anri na današnjem treningu Belgije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

11.31 - FIFA je odgovorila na izjave Dijega Armanda Maradone posle meča Kolumbija - Engleska. O čemu se radi pročitajte OVDE

11.16 - Italijanski stručnjak Marćelo Lipi smatra da su tenzija i briga košatale velike timove boljeg rezultate na Svetskom prvenstvu. - Nisam iznenađen rezultatima na Svjetskom prvenstvu. Turnir je živ i pokazuje ono što se dešava u fudbalu. Kada se pitate što male zemalje stižu tako daleko, setite se da 15 ili 16 njihovih igrača igra u Engleskoj, Španiji i Italiji. Pored toga, video sam tenziju i brigu kod velikih timova. To je još jedan od razloga zašto nijesu uspeli - ocenio je Lipi.​

11.05 - Fudbaleri Belgije odradili trening u Dedovsku uoči meča sa Brazilom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP

10.55 - Oglasio se i nemački sudija Feliks Brih. Evo šta je rekao po povratku u Nemačku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ovo za Briha nije bio penal

10:49 - Fudbalski savez Japana saopštio je da Akira Nišino neće biti selektor nacionalnog tima nakon što mu krajem jula istekne ugovor. Opširnije OVDE

10:45 - Reprezentativac Belgije Vensan Kompani tvrdi da niko od "crvenih đavola" nema besane noći zbog četvrtfinalnog duela SP sa Brazilom. - Kada pogledamo pojedinačno igrače, Brazil je najjači tim na prvenstvu. To je kompliment koji, ipak, ne određuje naše šanse u četvrfinalu. Niko od nas nema besane noći s mišlju da smo već izgubili od Brazila - rekao je Kompani.

10.33 - Japanci obožavaju fudbal, a to govori i ovaj snimak.


10.16 - Selektor reprezentacije Kostarike Oskar Ramirez biće smenjen zbog eliminacije u grupnoj fazi SP u Rusiji, potvrdio je predsednik Fudbalskog saveza te zemlje Rodolfo Viljalobos. Viljalobos je izjavio da Ramirezu neće biti ponuđena nova saradnja nakon poraza od Srbije (1:0) i Brazila (2:0), kao i remija sa Švajcarskom (2:2) u E grupi. Ramirez je od 2015. godine bio na klupi Kostarike i na prošlom Mundijalu u Brazilu iznenađujuće je vodio do četvrtfinala.

 

10.07 - Pročitajte OVDE šta Brazilci kažu o odluci FIFA da meč sa Belgijom sudi Milorad Mažić.

09.58 - Evo zašto svi hvale ruski narod.


09.41 - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto ManĆini izjavio je da nije video bolju reprezentaciju od Italije na Mundijalu u Rusiji osim Brazila. - Sudeći po utakmicama koje sam gledao do sada, ne računajući Brazil, nisam video bolju reprezentaciju od nas - rekao je Manćini. Reprezentacija Italije posle 60 godina nije uspela da se kvalifikuje na SP jer je u baražu bila bolja Švedska. 

09.35 - Fudbaleri Japana doputovali su u Tokio. Opširnije pročitajte OVDE

09.21 - Hrvatski ofanzivac Ivan Perišić je istakao pred četvrtfinalni meč protiv Rusije na SP da su analizirali igru domaćina Mundijala i da imaju odgovor za taktiku koju će postaviti ruski selektor Stanislav Čerčesov. - Gledali smo skoro sve njihove utakmice. Protiv Španije su igrali u drugačijem sistemu, ali morate se prilagoditi sistemu svake ekipe protiv koje igrate. Oni su mislili da će im to biti najbolja taktika, ja smatram da su učinili pravu odluku. Bićemo spremni za njihove obe verzije. Imamo još par dana za pripremu - rekao je Perišić.

09.00 - Poslednji trening Brazilaca u Sočiju, koji "karioke" napuštaju posle 24 dana, protekao je u znaku Nejmara. Brazilci se sele u Kazanj gde u petak igraju protiv Belgije. Sa ostatkom ekipe nije trenirao Paulinjo. Najmar je ponovo padao po terenu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading