OGLASIO SE I ABIDAL: Sva dokumentacija vam je dostupna

Autor:

Sport

04.07.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Barselone i francuske reprezentacije Erik Abidal demantovao je navode medija da je jetra koja je presađena u njegovo telo 2012. godine nabavljena putem crnog tržišta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Abidal

Mediji su objavili informaciju da je Erik Abidal, koji je se 2012. godine borio za život i hitno mu je trebala transplatacija jetre, organ nabavio na ilegalan način putem crnog tržišta.

Bivši francuski reprezentativac ubrzo je putem svog Tviter naloga demantovao navode medija i pojasnio situaciju.

 – Osećam se prisiljeno da saopštim moju tugu zbog vesti koje su objavljene o mojoj navodnoj ilegalnoj transplataciji jetre. Iz poštovanja prema mojoj porodici, medicinskom timu i svima onima koji su doživeli sličnu situaciju, iskreno bih se izvinio, ako su u nekom momentu postojale bilo kakve sumnje. Moj rođak Žerar je donirao jetru za mene i na tome sam mu neizmerno zahvalan. Postojeća procedura i protokoli su praćeni u svakom trenutku i vama je su u bilo kom momentu dostupna sva dokumentacija koja to i dokazuje – saopštio je Abidal.

Abidal je 2011. godine saopštio da ima tumor na jetri, koji je ubrzo uklonjen. Međutim, 2012. godine pojavile su se komplikacije nakon intervencije na organu i moralo je doći do presađivanja istog.

U svojoj fudbalskoj karijeri nastupao je za Monako, Lil, Lion, Barselonu i Olimpijakos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading