RUSI SLAVE AKINFEJEVA: Igrač utakmice su moj tim i navijači

Autor:

Sport

01.07.2018

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman fudbalske reprezentacije Rusije Igor Akinfejev rekao je posle plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva da sebe ne smatra junakom trijumfa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Akinfejev je odbranio dva penala Špancima

Rusija se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca pobedila Španiju. Nakon produžetaka rezultat je bio 1:1, da bi Rusi na penale dobili sa 4:3, a odlučujuću odbranu napravio je Akinfejev.

- Ne osećam se kao najbolji igrač utakmice. Igrač utakmice su moj tim i navijači - rekao je Akinfejev i dodao:

- Nismo igrali kako smo želeli, želeli smo da napadamo više, ali protiv Španije retko koji tim može da ima posed. Završilo se kako se završilo. Ovaj put je sreća bila na našoj strani. Ovo je sjajan Mundijal za nas. Danas smo svi uvereni da Rusija zna kako igrati fudbal. Znali smo da imamo šansu na penalima i slava Bogu, uspeli smo.

Akinfejev je posle mela otišao na doping test. Doping ekipa posetila je pre dva dana rusku ekipu u njenoj bazi, a FIFA je objelodanila da nije bilo dopinga u prethodnih 2.700 uzoraka.

Kapiten Španije Serhio Ramos tuguje posle poraza.

- Nikada nisam bio ponosniji nego danas. Kao kapiten ove ekipe, dominirali smo, nisu mogli loptu da nam uzmu. Stvarali smo i šanse ali eto, izgubili smo u penal seriji - rekao je Ramos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading