JANUZAJ: Još Albanaca je davalo golove na SP i mislim da su oni proslavljani svuda

Autor:

Sport

01.07.2018

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski fudbaler poreklom sa Kosova i Metohije Adnan Januzaj rekao je da ne treba mešati sport i politiku, povodom kontroverzne utakmice Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adanan Januzaj

- Postoji fudbalski teren, kao i politički, koji je totalno druga stvar - rekao je Januzaj upitan u Rusiji zašto gol na šampionatu sveta nije proslavio kao što su to učinili reprezentativci Švajcarske Granit Džaka i Džerdan Šaćiri.

Džaka i Šaćiri, reprezentativci Švajcarske takođe poreklom sa Kosova i Metohije, rukama su oponašali dvoglavog albanskog orla posle golova koje su dali Srbiji u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Januzaj je bio strelac u pobedi Belgije nad Engleskom.

- Ne koncentrišem se na to kako ću proslaviti gol. Kada postignete pogodak, prisutno je mnogo emocija. Ja sam slavio sa saigračima - kazao je Januzaj, koji je imao pravo da bira da li će igrati za reprezentaciju Belgije, Albanije ili Kosova, koja je postala član UEFA i FIFA.

Januzaj je, ipak, rekao da se nada da su njegov gol slavili na Kosovu.

- Mislim da jesu. Još Albanaca je davalo golove na Svetskom prvenstvu i mislim da su oni proslavljani svuda, zbog čega mi je drago - rekao je Januzaj.

Džaka i Šaćiri su zbog proslave gola kojim su provocirali navijače Srbije kažnjeni novčano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading