ŠPANAC TRAŽI OD FIFA 15 MILIONA EVRA: Ja sam izmislio VAR!

Autor:

Sport

30.06.2018

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Fransisko Lopes tužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) i od ove asocijacije traži 15 miliona evra kompenzacije, jer je, kako tvrdi, još 1999. godine izmislio VAR sistem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
VAR tehnologija se koristi na SP u Rusiji

- U septembru 1999. godine, na ministarskoj konferenciji za obrazovanje i sport predstavio sam rad 'Fudbal u 21. veku (tehnologija za sudije). Sve što sada FIFA radi i predstavlja kao revoluciju izmislio sam ja. Imam sve dokaze - kazao je Lopes.

On tvrdi da je uradio kompletnu analizu shodno tada dostupnoj tehnologiji.

- Sve postoji u mom elaboratu - i način pregleda snimka, i kada se koristi, i kako se reaguje u određenim trenucima. Sada se mečevi pokrivaju sa više kamera, tada to nije bilo toliko razvijeno, tehnologija je napredovala, ali sistem je identičan - objasnio je Lopes.

On tvrdi da je svoj rad predao UEFA i FIFA.

- Nisu se udostojili ni da odgovore, ali su ga, očigledno, iskopirali i predstavili kao svoj izum. To ne može tako. Tražim 15 miliona evra, koje ću da poklonim u humanitarne svrhe, jer meni novac nije neophodan. Ja sam ponosan što se moj izum sada koristi u fudbalu, a besan što nisam pomenut nigde. Da smo se dogovorili kao ljudi, ne bih tražio ni ecro - rekao je Lopes. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading