Kritičari, pred ovim podatkom ćete zanemeti: SRBI NAJVIŠE TRČALI OD SVIH EKIPA NA SP!

Autor:

Sport

29.06.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasman u drugu fazu Mundijala nije došao, ali niko ne može da ospori uloženi trud i pretrčane kilometre izabranicima Mladena Krstajića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naši su preorali svaki pedalj terena na tri utakmice

Kada se pogleda spisak sve 32 ekipa na Mundijalu, Srbija je nakon grupne faze tim sa najviše pretrčanih kilometara!  I to sa prosekom od čak 113 kilometara, kao ekipa, po jednom mundijalskom nastupu. Ukupno, 339 kilometara osvojili su "orlovi" tokom utakmica na Svetskom prvenstvu, a kako ih je uvek 11 na terenu, od kojih je jedan golman, to znači da je, u proseku, svako ko je činio igrača u polju - po utakmici prelazio 11,3 kilometara.

Protiv Kostarikanaca su naši fudbaleri pretrčali ukupno 109 kilometara, protiv Švajcarske čak 116, a protiv Brazilaca 114!

Na drugom mestu su ostali Nemci sa pokrivenih 112 kilometara, a ni oni, baš kao ni Srbija, nisu pronašli put do osmine finala.

Slede Rusija i Australija sa 110 kilometara u proseku, a pojedinačno uzev, meč na kome je jedna ekipa najviše pretčala u uvodnoj fazi Mundijala je - onaj prvi, u kome je domaćin savladao Saudijsku Arabiju sa 5:0. Tada su ruski fudbaleri zajedno pretrčali 118 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading