STOJKE NAJTEŽE PODNEO KRAJ NA SP: PLAKAO SAM KAO KIŠA POSLE PORAZA OD BRAZILA!

Autor:

Sport

29.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Stojković (34), godinama najbolji srpski golman, najteže je od svih srpskih reprezentativaca podneo eliminaciju sa Svetskog prvenstva u Rusiji već posle prvog kruga.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Branio je kao hobotnica i protiv Brazila (0:2), ali nije uspeo da pomogne saigračima da naprave čudo i pobede "karioke" za plasman u nokaut fazu.

Foto: Srpski telegraf

Dok je pričao sa novinarima u miks zoni stadiona Spartaka Otkritje arena, nekoliko puta se ugrizao za usnu da ne zaplače.

Isti je bio i posle poraza od Švajcarske, koji nam je, ispostavilo se, zapečatio sudbinu na Mundijalu!

- Ne mogu, teško mi je, iz kože bih iskočio. Ovoliki narod uz nas, a mi opet ništa nismo napravili. Borili se jesmo, ali džabe - jedva je izustio Stojke.

U čemu je problem?

- Bože, zašto nam uvek malo fali da napravimo nešto, da se odužimo srpskom narodu za podršku. Ne znam zašto nam to malo uvek fali...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije pomoglo: Stojke zaustavlja Nejmara

Kad je bilo najteže?

- Rekao sam vam već da sam posle Švajcarske plakao u sebi, imao isti osećaj kao kada su mi roditelji umrli. Međutim, tad je još postojala nada, svi smo verovali u čudo protiv Brazila. Sada nade više nema, moramo kući. Prvi sam na 2:0 video da je gotovo, smirivao saigrače na terenu, da se ne zaleću, da nas ne napune Brazilci. Nismo to zaslužili jer nisu bili mnogo bolji od nas. A onda kada odu naši u napad, okrenem se prema tribini i pogledam u suprugu Valentinu, koja nosi ćerkicu u stomaku, i sina Lava... Suze mi krenu, liju kao kiša. Ne znam što nam se ne da, što ne mogu da ih obradujem, da ih usrećim?!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Porodica svetinja: Stojković sa suprugom i sinovima

Vredi li fudbal tog odricanja, patnje, bola?

- Drugačije ne znam, mnogo se nerviram! Uz porodicu, meni je fudbal sve što imam. Ovde sam gde sam upravo zbog fudbala. To je moj život!

Kako dalje?

- Emocije će tek da naviru... Moramo smoći snage da se dignemo, da ponovo poletimo. Imamo kvalitet, ali nemamo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Moramo to da ispravimo i rezultati će doći, ubeđen sam - zaključuje Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading