UMTITI: Argentinci oštri prema Mesiju a spasio ih nekoliko puta

Autor:

Sport

28.06.2018

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šanse Francuske da eliminiše Argentinu u osmini finale između ostalog bi mogle da se svode na to da Lionel Mesi nema jednaku podršku od saigrača u nacionalnom timu, kao što je slučaj u Barseloni, tvrdi Samjuel Umtiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Umtiti i Mesi

Francuski fudbaler je bio Mesijev saigrač u katalonskom klubu u poslednje godine, a njih dvojica će se naći na suprotnim stranama terena u subotu. Selektor 'trikolora' Didije Dešan je odlučio da odmori Umtitija za duel sa Danskom u poslednjem kolu grupne faze, ali se očekuje da će biti među starterima na "Kazanj Areni".

- Viđam ga svaki dan. Teško ga je zaustaviti. Ima neverovatne veštine. Pokušaćemo da ga zaustavimo, ali on nije jedini u argentinskom timu, oni imaju i druge napadače - rekao je Umtiti.

Međutim, dok  Mesi u Barseloni uz sebe ima  Luisa Suaresa, u reprezentaciji nema jednaku podršku, čemu u prilog ide činjenica da  Gonsalo Iguain nije postigao nijedan gol na poslednjih osam utakmica. Takođe mora da se izbori sa očekivanjima cele nacije, posebno jer se čini da mu je Svetsko prvenstvo u Rusiji poslednje u karijeri.

- Mesi je drugačiji u Argentini i u Barseloni. Nema iste igrače oko sebe i način na koji igra ih je spasao u nekoliko navrata. Argentinci su oštri prema njemu, ali ne može da uradi sve sam - naglasio je Umtiti.

Umtiti, koji u odbrani igra sa  Rafaelom Varanom iz Reala, trebalo bi da ima ključnu ulogu u odbrani Mesija, koji nije briljirao tokom grupne faze Mundijala.

- Umtiti ne oseća pritisak. Ledeno je hladan - rekao je francuski fudbaler Tomas Lemar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading