KOLAROV OTKRIO: RAT JE OD MENE NAPRAVIO BOMBARDERA

Autor:

Sport

28.06.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Kolarov probušio je mrežu Kostarike i doneo pobedu "orlovima" na startu Mundijala (1:0).

RepublikaFoto: Starsport
Kao snajperom: Srbin probušio Navasa

Još mnogo puta je kapiten Srbije u karijeri maestralno izvodio slobodne udarce, a u jednoj od retkih ispovesti otkrio je kako je postao specijalista za prekide.

- Imao sam 14 godina kad je počelo bombardovanje. Buka je bila specifična. I dan-danas, kad sklopim oči, čujem je. Bio je košmar, dva dana nismo izlazili iz kuće, a Vojka je malo mesto. Otac mi je bio pomoćni radnik u prodavnici, a majka zaposlena u maloj lokalnoj kompaniji. Brat Nikola i ja smo višak slobodnog vremena, jer nije bilo škole, provodili šutirajući slobodne udarce. Drvena kapija nam je bila gol. U gornjem levom uglu imala je deo koji, kad pogodiš loptom, stvara nesnosnu buku. Bilo nam je zabavno da opalimo baš na to mesto. Tada bi se komšije promolile kroz prozor i drale: "Ta prokleta deca opet igraju lopte" - prisetio se Kolarov detinjstva u kolumni za The Players Tribune.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Aleksandrovo interesovanje za šutiranjem slobodnih udaraca počelo je znatno ranije i opet je bilo u vezi sa ratom. Crvena zvezda je 1991. osvojila Kup šampiona, a sukobi na prostoru SFRJ su bili na pragu.

- Bilo mi je tek šest godina, ali to je bio ogroman trenutak za sport u našem delu sveta, da neko od nas uspe. Želeo sam da budem Siniša Mihajlović. On je razvaljivao kako je pucao slobodnjake. Baš zbog njega sam udarao iznova. Dugačak zalet, leva noga i bam. Cilj mi je bio da pogodim onaj ćošak kapije, da nateram susede da izađu na prozor i viknu na mene. Tada sam znao da sam dobro izveo udarac - naglasio je kapiten Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading