(UŽIVO, SP) Brazil je ipak klasa, Kostarika i Švajcarska podelili bodove

Autor:

Sport

27.06.2018

20:20 >> 20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako, ali sigurno smo stigli i do 14. dana na Mundijalu u Rusiji, koji je ujedno i najbitniji dan za sve navijače u Srbije. Naši momci protiv Brazila jure pobedu za senzacionalni prolaz u osminu finala!

RepublikaFoto: Tanjug/AP


23:50 - U čevrtak će biti odigrani mečevi poslednjeg kola u grupama G i H. Od 16 sati će igrati Japan -Poljska i Senegal - Kolumbija. Od 20 sati će se sastati Engleska - Belgija i Panama - Tunis.

 

23:31 - Švedski i meksički navijači su imali razlog za slavlje.


23:20 - Meč u Moskvi obeležila je i tuča navijača Srbije i Brazila. Opširnije pročitajte OVDE
RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

23:03 - Nemci i dalje ne mogu da podnesu eliminaciju sa SP

 


22:34 - Rezime ovog dana.

 


22.15 - Evo šta je golman Vladimir Stojković rekao posle utakmice

 

 

RepublikaFoto: Starsport

21:55 - Kraj utakmica. Srbija - Brazil 0:2, Kostarika - Švajcarska 2:2.

 

 

 

 

 

 

21.51 - Kostarika je izjednačila, Ruiz je bio precizan sa bele tačke.

21.50 - Završena je utakmica između Srbije i Brazila - 0:2.

21.47 - Posle konsultacije VAR-a, sudija je poništio penal za Kostariku.

21.44 - GOOOLLLL - Švajcarska vodi, u 88. minutu gol je postigao Drmić.
21:24 - GOLLL!! Brazil vodi 2:0 golom Tijaga Silve. Srbija je ponovo oštećena, jer je pre gola Silve bio prekršaj nad Mitrovićem.

 

 

 

21:21 - Nemački mediji žestoko su kritikovali fudbalere posle eliminacije sa Mundijala. Aktuelni svetski prvak završio je poslednji u grupi F, iza Švedske, Nemačke i Južne Koreje. "Istorijska sramota", naslov je "Špigla". "Nakon ovakvog debakla, svi moraju da budu ispitani - uključujući i selekora Joakima Leva", napisao je "Kiker". "Aus!" (napolje) - kratko je napisao "Bild" na prvoj strani on-lajn izdanja. "Istorijska eliminacija! Svetski prvak Nemačka se vraća kući nakon prve faze", naslov je "Kikera".

21:12 - Kostarika stiže do izjednačenja. Švajcarska - Kostarika 1:1. Vaston postiže gol za Kostariku.

 

 


21:01 - Počela su druga poluvremena na mečevima Srbija - Brazil i Švajcarska - Kostarika.

 

20:47 - Brazil posle prvih 45 minuta vodi 1:0 protiv Srbije. Švajcarska istim rezultatom vodi protiv Kostarike

 

 

 

 

20:36 - Brazil je poveo protiv Srbije. U listu strelaca upisao se Paulinjo.

 

 


20:31 - Švajcarska vodi golom Džemailija.

 

 

20:23 - Nema golova na meču u Moskvi. Kostarika napada i promašuje šanse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

20:10 - Kostarika napada od početka meča. Kostarikanci su u 10. minutu pogodili prečku. 

20:00 - Počeli su mečevi Srbija - Brazil i Švajcarska - Kostarika. Meč Srbija - Brazil možete uživo pratiti OVDE.

 

 

 

19:53 - Nije bilo naše Svetsko prvenstvo - to je tužno. Dolaze novi turniri na kojima možemo da slavimo - napisao je na Tviteru portparol nemačke kancelarke Angele Merkel Štefan Zajbert posle poraza Nemaca od Južne Koreje.

 

 

19:48 - Još malo slavlja meksičkih navijača

 

 

 

19:45 - Ova navijačica Brazila je hit na stadionu u Moskvi

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

19:39 - Zanimljiva priča o fudbalerima Nigerije

 


19:31 - Joakim Lev kaže da je Nemačka zasluženo eliminisana. Opširnije pročitajte OVDE

RepublikaFoto: Tanjug/AP


19:19 - Oglasio se i Dirk Novicki posle poraza Nemaca

 

 

19:10 - Poznati su sastati timova za utakmice Srbija - Brazil i Kostarika - Švajcarska

 

19:01 - Fudbaleri Kostarike i Švajcarske stižu na stadion

 


18:50 - Tuga i suze Nemaca u Berlinu

 

18:43 - Evo kako su Meksikanci u Rusiji proslavili pobedu Koreje nad Nemačkom

 

18.24 - Defanzivni fudbaler Pari Sen Žermena Dani Alves, koji je zbog povrede propustio Svetsko prvenstvo, posetio je u Moskvi saigrače iz brazilske reprezentacije kako bi ih "poljubio" i ohrabrio uoči večerašnje odlučujuće utakmice protiv Srbije. Putem video-linka na sajtu Fudbalskog saveza Brazila (CBF) mogao se videti Alves, kome je koleno fiksirano steznikom, kako razgovara s nekoliko članova reprezentacije, uključujući selektora Titea i fudbalere Nejmara, Alisona, Tijaga Silvu i Paulinja. - Došao sam ovde kako bih posetio svoje drugare i kako bih poljubio i ohrabrio pred večerašnji meč. Želeo sam ranije da dodjem ovde, ali to nije bilo izvodljivo - rekao je Alves.


18.11 - Evo kako je italijanski novinar Tankredi Palmeri prokomentarisao finiš meča Nemačka - Južna Koreja.

 

 

 

 

18.00 - Nemačka je eliminisana sa SP. Opširnije pročitajte OVDE.

 

 


17.54 - GOOOOLLl Korea vodi sa 2:0, Son je nokautirao "pancere"!

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

17.52 - Utakmica Meksika i Švedske je završena - 0:3. 

 

 

17.50 - Au, kakav šok... Korea je postigla gol, sudija je poništio pogodak, ali je onda gledao snimak i priznao ga - 1:0! Nemci su na pragu da odu kući.

17:30 - Švedska vodi 3:0! Alvarez je postigao autogol!

 

 

17:28 - Nemačka i Koreja igraju bez golova. "Panceri" ovim rezultatom ostaju bez osmine finala SP.

17:18 - Penal za Švedsku. Grankvist je siguran za 2:0!!!

 

 

 


17:08 - Švedska vodi protiv Meksika. Gol je postigao Augustinson.

 

 

 

 


17:02 - Počela su druga poluvremena na oba meča

 

 

 

 

 


16:46 - Bez golova posle prvih poluvremena na utakmicama Južna Koreja - Nemačka i Švedska - Meksiko.

 

 

 

16:35 - Selektor Nemačke Joahim Lev ostaće selektor te fudbalske reprezentacije po završetku Svetskog prvenstva u Rusiji bez obzira na rezultat, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Rajnhard Grindel. - Pre početka Mundijala, Izvršni odbor DFB odlučio je da produži ugovor sa Joahimom Levom do 2022. godine, pošto verujemo da niko drugi neće bolje izvesti promene i neophodnu rekonstrukciju ekipe po završetku Svetskog prvenstva - rekao je Grindel.

16:29 - Šveđani traže penal pošto je Ćićarito igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudija je pogledao VAR, a onda je odbio da svira penal za Šveđane.

 

 


16:14 - Navijači četiri selekcije briljiraju na tribinama

 

 

 

 

 

 


16:10 - Galjardo je dobio žuti karton posle samo 12 sekundi

 

 

 

 

 

16.00 - Počeli su mečevi Švedska - Meksiko i Nemačka - Južna Koreja

 

 

 

 

 

 

15.30 - Poznati su i sastavi za duele u grupi F između Švedske i Meksika, odnosno Južne Koreje i Nemačke. Očekuju nas nova uzbuđenja u Rusiji, nema sumnje u to...

 

 

 

 

15.25 - OVDE možete da pogledate kako se fanovi Brazila i Srbije međusobno nadvikuju u Moskvi. A naši navijači su imali jednu zanimljivu poruku za njih!

14.40 - Vrlo lepa uvertira za fudbalere Srbije pred meč sa Brazilom i dobar znak za večeras... Pogledajte OVDE o čemu se radi.

14.07 - Naš fudbaler Adem Ljajić je za sajt FIFA izrazio nadu da Srbija može da napravi veliko iznenađenje protiv Brazilaca večeras.

 

 

13.42 - Kostarikanci su jedini tim na ovom Svetskom prvenstvu kome nije pošlo za nogom da zatrese mrežu protivnika. Poslednju šansu će imati večeras protiv Švajcarske, a za nas ne bi bilo loše da zatresu mrežu Jana Somera barem dvaput...

 

 

13.33 - Brazilski bek Fagner, debitant na velikim takmičenjima, izjavio je za sajt FIFA da srpska reprezentacija ima veoma dobar tim, koji može svakoj selekciji na svetu da napravi probleme. Pogotovo je naglasio da njegove kolege iz poslednje linije moraju da budu na oprezu čitav susret, jer neće biti lako zaustaviti naše ofanzivce.

 

 

13.24 - OVDE pročitajte poruku podrške ruskog ambasadora u Srbiji pred meč protiv Brazilaca...

13.10 - U sveopštoj frci pred duel Srbije i Brazila gotovo svima je promakao potencijalni sudar titana u 1/4-finalu Svetskog prvenstva...

 

 

13.06 - Legendarni srpski trener Bora Milutinović izjavio je pred meč sa Brazilcima da naši fudbaleri ne bi trebalo da razmišljaju ko će im se suprotstaviti na terenu, već kako da oni što bolje odigraju ovaj susret.

- Igrači moraju da budu svesni da mogu da pobede Brazi. Oni protiv Kostarike nisu pokazali mnogo. Najvažnije da se psihološki spremimo za utakmicu, da naši uživaju u fudbalu - kaže trener koji zajedno sa Brazilcem Pereirom drži rekord po broju nastupa na Mundijalu (5). 

- Naše igrače uopšte ne treba da interesuje da li je Nejmar na terenu, ili ne. Moraju da veruju u sebe, da budu disciplinovani i onda sigurno da mogu do rezultata - zaključio je Bora. 

12.40 - Maradona potvrdio da se oseća dobro i da je bio u bolnici zbog problema sa vratom?

 

 

12.03 - Za to vreme Šveđanin Zlatan Ibrahimović kaže da bi njegova selekcija bolje prošla na Mundijalu sa njim u timu. "Tri krune" i dalje mogu da prođu dalje ukoliko savladaju Meksiko u poslednjem kolu, iako ih čeka težak zadatak.

- U početku činilo mi se sve drugačije. Osećao sam da bih ja to sve bolje uradio. I sada tako osećam. Ali rekao sam "pusti ih i uživaj", jer ja sam uspeo sve. Postao sam kapiten nacionalnog tima iako nisam u prvom trenutku dobrodošao. Mislim, veće od toga nema - rekao je Ibrahimović.

11.43 - Gde se pojave engleski navijači, tu su i problemi. Navikli su fanovi "gordog albiona" da divljaju, ali samo dok igraju u inostranstvu, dok su kod kuće mirni kao bubice. Oni su imali međusobni okršaj u Rusiji na očigled zbunjenih prolaznika... Sukob je izbio među navijačima dva tima iz engleskog grada Bristola!

 

 

11.25 - Da li ste se zapitali kako izgleda priprema dresova pred odigravanje mečeva? Evo kako će izgledati dresovi u kojima će Nemci nastupiti pred duel sa Južnom Korejom...

 

 

10.52 - Kapiten Nigerije Džon Obi Mikel optužio sudiju da je pogurao Argentince do pobede i plasmana u osminu finala... OVDE možete da pročitate njegovu izjavu.

10.34 - Pojavio se i snimak polusvesnog Dijega Armanda Maradone posle pogotka za vođstvo od 2:1 protiv Nigerije...

 

 

10.25 - Lionel Mesi se pita za sve unutar tima Argentine, OVDE pogledajte koliko se selektor Horhe Sampaoli ponižava pred njim

09.56 - Nakon što je završio u bolnici zbog slavlja nakon gola protiv Nigerije, slavni Argentinac Dijego Armando Maradona je sada u stabilnom stanju, javljaju mediji iz Rusije. OVDE možete više da pročitate o tome...

09.40 - Prvi znaci nervoze se javljaju kod Brazilaca, OVDE možete više da pročitate o tome...

09.10 - Mečeve poslednjeg kola čekamo i u grupi F, gde se sastaju Nemačka i Južna Koreja, odnosno Švedska i Meksiko. Podsetimo, Meksikanci imaju 6 bodova uz prva dva kola, Nemci i Šveđani po 3, a Južna Koreja je bez bodova i samo splet neverovatnih okolnosti bi ih odveo u drugi krug.

09.03 - Dobrodošli na blog republike.rs o Mundijalu u Rusiji! Danas se završava takmičenje po grupama E i F, a centralni događaj dana, verovatno i godine je duel Srbije i Brazila. "Orlovima" je neophodna pobeda, ili remi uz uslov da Kostarika slavi sa dva gola razlike protiv Švajcarske. U trećoj kombinaciji remi Srbije sa "kariokama" 2:2 i poraz od jednog gola razlike Švajcaraca značio bi plasman u drugi krug za naš tim. Oba ova susreta na programu su od 20 časova!

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading