ŠVAJCARSKI MEDIJI POZDRAVILI ODLUKU FIFA: Džaka i Šaćiri su naneli štetu timu!

Autor: Tanjug

Sport

24.06.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka disciplinske komisije FIFA da pokrene istragu protiv dva švajcarska reprezentativca Đerdana Šaćirija i Granita Džake je ispravna, jer su oni svojim naivnim delovanjem naneli, ne samo sebi, već i timu štetu, ocenio je u komentaru urednik sportske redakcije visokotiražnog švajcarskog dnevnika Blik Feliks Bingeser.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šaćiri i Džaka slave pobedu protiv Srbije

On je istakao da FIFA nema drugu mogućnost i da se radi i o njenoj verodostojnosti, jer se svetska organizacija fudbala već godinama pozicionira kao mirovni projekat koji ujedinjuje narode, a te težnje su doveli u pitanje Džaka i Šaćiri.

Radi se o tome, ističe Bingeser, i da se postave granice i da političke i verske poruke, kao i nacionalističke provokacije ne mogu, ni u kakvom obliku, biti prihvaćene, a o takvim je, bez sumnje, reč u slučaju Džaka/Šaćiri.

- Takođe, traži šef sportske redakcije Blik-a, Fudbalski savez Švajcarske (SFV), mora dozvoliti da mu se postave pitanja, jer se već mesecima zna o uzavrelim emocijama pred ovu utakmicu, a odgovornima nije pošlo za rukom da senzibilizuju igrače kako bi svoje emocije držali pod kontrolom, što nije dobar znak.

Neko mora, igračima koji očigledno ne žele da prihvate pravila, postavi granice, poručuje list, dodajući da kao švajcarski reprezentativac oni nisu privatna lica, već ambasadori zemlje, te tako i ambasadori firmi i sponzora koji garantuju njihova milionska primanja, a među njima je i velika banka koja je mnogo novca investirala u švajcarski fudbal i koja ima filijale širom sveta.

Takođe, "Blik" ističe i da bi ponašanje pojedinih srpskih zvaničnika trebalo da budne detaljno istraženo, i ako za to postoji osnova, bude sankcionisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading