Musa uništio Islanđane, zakuvalo se u grupi D!

Autor:

Sport

22.06.2018

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Nigerije su zahvaljujući odličnoj partiji u drugom poluvremenu savladali Island u 2. kolu grupe D i tako izbili na drugo mesto iza Hrvata koji su već obezbedili plasman u narednu rundu. Dvostruki strelac bio je Musa, koji je postizao golove u 49. i 75. minutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nigerijci slave jedan od golova Ahmeda Muse

Prvih 45 minuta fudbala u Volgogradu verovatno su bili najdosadniji na ovom šampionatu, Islanđani su imali nešto više loptu u nogama, Finbogason i Sigurdson su bili blizu da dovedu svoj tim do vođstva, ali je lopta odlazila pored gola.

Kada se činilo da ćemo i u drugih 45 minuta gledati fudbalsku uspavanku na scenu je stupio Ahmed Musa, pošto je prvo u 49, a zatim u 75. minutu svojim "super orlovima" doneo nedostižnu prednost, a između ova dva pogotka je čak mogao još jednom da se upiše u listu strelaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Island je mogao preko Sigurdsona u 82. minutu da vrati neizvesnost u meč, ali je on tukao visoko preko gola i tako ugasio svaku nadu svom timu da može da ostane neporažen.

 

 

Sa ova tri boda Nigerijci su preuzeli drugo mesto u grupi D sa tri boda iza Hrvatske, što znači da u poslednjem kolu protiv Argentinaca moraju da osvoje makar bod kako bi zadržali poziciju koja vodi u drugi krug. Islanđani će morati da savladaju nezainteresovane Hrvate u trećem kolu i da se nadaju remiju, ili minimalnoj pobedi Argentinaca nad Nigerijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading