KRSTAJIĆ ZATVORIO TRENING ZA JAVNOST: Kostić i pomoćni trener pred novinarima

Autor:

Sport

15.06.2018

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije imala je redovnu konferenciju za novinare, na kojoj su govorili fudbaler Filip Kostić i pomoćni trener Milan Orbadović.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Kostić

Trening je zakazan za 10 časova i za razliku od prethodnih dana, kada je bio otvoren za medije prvih 15 minuta, sada to nije slučaj. Selektor Mladen Krstajić "krije karte".

Inače, ekspedicija fudbalske reprezentacije ovog popodneva putuje u Samaru, gde u nedelju od 14 časova igra meč prvog kola protiv Kostarike.

"Orlovi" će poslednji trening imati u subotu od 12 časova.

Milan Obradović:

- Mislim da Kostić može da bude presudan faktor protiv Kostarike. Nisam imao priliku da kao igrač budem na Mundijalu, nisam imao taj kvalitet. Evo sada sam tu kao trener, i ponosan sam. Drago mi je što sam deo ovog tima i što sam u Rusiji.

Saveti za defanzivce: Imaju kvalitet Tošić i Milenković. Nikada nije govoto, nemoj da odustaješ, to je ono što uvek svima kažem. Oni igraju na vrhunskom nivou da malo toga mogu da im sugerišem, prošli su dosta toga i još prolaze.

O uvodnim porazima na prethodna dva Mundijala: To su bile neke druge države. Dobro, neki drugi igrači i neki drugi treneri. Druge okolnosti. Ovakva atmosfera među igračima do sada nije bila. Oseća se energija kojom igrači zrače i prenose na nas i na teren i to je veoma bitno.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Fudbaleri Srbije

Filip Kostić: 

- Idealno bi bilo da pobedimo i da postignem gol ili da upišem asistenciju. Kostarika je čvrsta ekipa i moramo da damo maksimum kako bismo pobedili. Pred svaku utakmicu imam pozitivnu tremu, ali pred ovu baš imam tremu. Ali snaćiću se, ne sumnjam. Samo takmičenje je velika motivacija i nešto najveće što ću doživeti u karijeri. Stariji igrači su uvek tu da nas motivišu.

O navijačima: Moja porodica će biti na utakmici, mislim da će biti i dosta ljudi iz Kragujevca. Pozvao bih Kragujevčane i ljude iz Srbije da nas podrže. Čuo sam da su Kostarikanci kupili više karata i to nije baš dobro. 

O šansama za prolaz dalje: Brazil je favorit, ne samo u grupi, nego i za osvajanje, Kostarika je najslabija na papiru, a mi i Švajcarci ćemo da odlučujemo o drugom mestu. Mislim da ćemo proći grupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading