POSLEDNJA BITKA RONALDA I MESIJA: NEJMAR SEDA NA FUDBALSKI TRON

Autor:

Sport

14.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmicom između domaćina Rusije i Saudijske Arabije danas (17 časova, RTS 1) počinje 21. Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će predstavljati poslednju bitku dvojice najboljih fudbalera današnjice Kristijana Ronalda i Lea Mesija!

Svetska klasa: Lider Brazila

Biće to poslednja prilika za Portugalca i Argentinca da se domognu Zlatne boginje, pošto ih primopredaja prestola čeka iza ćoška. Brazilac Nejmar, čija je selekcija favorit za titulu u Rusiji, već ovog leta mogao bi da im preotme Zlatnu loptu namenjenu najboljem fudbaleru sveta ukoliko se "karioke" domognu šeste titule.

I krštenica Mesija i Ronalda, koja sve više žuti, ide u prilog Brazilcu. Barsin čarobnjak imaće 34 godine kada Mundijal bude u Kataru 2022. godine, dok bi osvajač četiri Lige šampiona sa Realom sa 37 godina do tada uveliko mogao da bude u penziji. Mesi ima motiva napretek.

Argentinac je izgubio tri finala zaredom - SP 2014, a potom i dva finala Kupa Amerika od Čilea. Mnogi stručnjaci i velika fudbalska imena smatraju da omaleni majstor nikada neće stati rame uz rame sa zemljakom Dijegom Maradonom ako ne osvoji SP. Čak je i sam Mesi najavio da mu je u Rusiji poslednja šansa za to.
- Imamo mnogo problema sa medijima, izgubili smo tri finala, ne dobijamo pohvale ni kada igramo dobro. Ok, teško je izgubiti finale, ali treba doći do završnice. Sanjam osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji. Ukoliko ne uspemo u tome, povlačenje iz reprezentacije je jedino što preostaje - rekao je Mesi.

S druge strane, Ronaldo je mirniji jer je pre dve godine postao prvak Evrope sa Portugalom.

- Prvi meč i grupna faza će biti veoma teški, ali sa igračima koje imamo treba i da težimo velikim ciljevima. Verujem da ćemo prikazati najbolje izdanje. Mogu da kažem da ćemo se boriti do kraja kao i na EP 2016. godine jer je u fudbalu sve moguće. Za nas je privilegija što možemo da predstavljamo Portugal, njegovu naciju i boje. Daćemo sve od sebe - kazao je Ronaldo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading