ENGLEZ ZABRANIO PORODICI DA IDE U RUSIJU - Rouz: Progone me užasne scene iz Srbije!

Autor:

Sport

07.06.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski reprezentativac Engleske Deni Rouz priznao je da je savetovao svojoj porodici da ne ide u Rusiju na Svjetsko prvenstvo, pošto se plaši da bi mogli da dožive uvrede na rasnoj osnovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rouz se setio incidenta iz Kruševca

- Ne želim da brinem za bezbjednost porodice dok se pripremam za utakmice. Ako bi mi se nešto dogodilo, to ne bi na mene uticalo tako kako bi uticalo da neko zlostavlja moju porodicu. Rekao sam im da ne želim da putuju u Rusiju zbog rasizma i svega drugog što bi moglo da se dogodi - rekao je Rouz.

Rouz je bio u centru pažnje u oktobru 2012. godine, kada je igrao za mladu reprezentaciju Engleske protiv Srbije u Kruševcu, u kvalifikacijama za EP 2013. godine.

On je tada rekao da su ga srpski navijači vređali na rasnoj osnovi i da su ga pogodili kamenicama. Rouz je posle pobedonosnog gola Engleske (1:0) šutnuo loptu u publiku, posle čega je dobio crveni karton, a nastala je gužva na terenu.

Fudbalski savez Srbije je tada kažnjen sa 80.000 evra, a Rouz tvrdi da vuče traume od tog meča.

- Nemam poverenja u pravni sistem, pa nisam dozvolio da to utiče na mene. Nisam dobio podršku nakon Srbije. Nisam imao konverzaciju izvan Engleske. Na kraju sam dobio suspenziju od jedne utakmice. Jednostavno, tako je kako je - rekao je Rouz.

On je rekao da je njegov otac izuzetno uznemiren, pošto ga neće gledati na prvom Mundijalu.

- Čuo sam mu to u glasu. Rekao je da možda više neće imati priliku da dođe i da me gleda na SP. To je tužno, ali sada tako stoje stvari. Rusija je nekako dobila organizaciju Mundijala i to moramo da prihvatimo - dodao je tamnoputi fudbaler Totenhema.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Rusiju sa 30.000 švajcarskih franaka, zato što su navijači ove zemlje vređali igrače Francuske na rasnoj osnovi tokom prijateljskog duela dva tima.

- Ta kazna je odvratna i smešna. Šta FIFA očekuje? Ako ja budem tamo vređan na rasnoj osnovi, ništa se neće promeniti - dodao je Rouz.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino izjavio je ranije danas da će sudije na predstojećem SP u Rusiji moći da prekinu utakmicu ako bude bilo incidenata na rasnoj osnovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading