KRALJ ĆE BODRITI "ORLOVE": Važno je da Srbija dobro počne SP

Autor:

Sport

07.06.2018

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši golman Partizana i reprezentacije Ivica Kralj izjavio je da je važno da tim Srbije dobro počne Svetsko prvenstvo u Rusiji.

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Kralj veruje u dobar rezultat Srbije na SP

- Bodriću našu reprezentaciju. Neću sve vreme biti u Rusiji, ali ću uživo gledati sve tri utakmice (Srbije) i nadam se dobrom rezultatu. Najvažnija će svakako biti prva utakmica sa Kostarikom. Statistički gledano, više 70 odsto reprezentacija koje su pobedile u prvom kolu izborile su plasman u nokaut fazu. Zato je start jako važan, ne samo rezultatski već i psihološki. Treba obratiti pažnju na dobru pripremu i da reprezentacija ima neophodan mir - rekao je Kralj za sajt turnira Kupa prijateljstva evropskih klubova na Zlatiboru.

Srbija će na SP igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Kralj je bio učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine.

- Od tada je prošlo već 20 godina. Svakako da ostaje žal, ali i to je sastavni deo sporta. Mijat nije iskoristio taj penal, a da smo dali gol utakmica bi verovatno imala drugačiji tok. I danas se o tome priča. Pedja Mijatović je kroz svoju bogatu karijeru dao toliko važnih golova, a eto svi i dalje pričaju da se ona prečka još ljulja. Meni je veća žal što u utakmici u grupi nismo pobedili Nemačku, jer smo vodili sa 2:0. U tom slučaju u osmini finala išli bismo na Meksiko, lakšeg protivnika. Ali šta je tu je - naveo je Kralj.

On je prokomentarisao i finale Lige šampiona između Reala i Liverpula (3:1).

- Moram da priznam da nisam uživao u toj utakmici, baš iz tog razloga što je golman bio krivac za konačan ishod meča. Pogrešio jeste, niko ne beži od toga, ali to su stvari koje se dešavaju. Pogreše i napadači, ali problem je u tome što se golmanova greška najviše vidi i onda svi jedva čekaju to da komentarišu. To što se sada ispostavilo da je Loris Karijus imao potres mozga nikoga ne zanima, svi su ga izvređali. Međutim, moj stav će uvek biti da golmani nikad nisu krivi - dodao je Kralj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading