Krstajić: Poraz boli, ali nemam šta da zamerim!

Autor:

Sport

04.06.2018

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Mladen Krstajić rekao je posle poraza od Čilea da nema šta da zameri igračima, da su noge na početku priprema teške i da igrači moraju mnogo brže da se oslobađaju lopte.

RepublikaFoto: Starsport
Krstajić sa kolegom iz Čilea

- Sigurno da je da smo svesno ušli ovako u meč da kombinujemo i odmaramo igrače koji su igrači dosta u prethodnoj sezoni i koji su izneli kvalifikacije. Dali smo šansu mlađim da vidimo da odgovore, bilo je dobrih i slabijih. Normalno je da boli i što smo rekli da nije prioritet, dobili smo jeftin gol, ali šta je tu je, moglo je biti drugačije. Ne zameram nikom ništa - bili su prvi utisci selektora Krstajića posle meča.

Krstajić je izjavio da ekipa mora brže da se oslobađa lopte kako bismo pravili višak u napadu.

- Trebalo je da igramo brži pas, da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo biti bolji u budućnosti. Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo da popravimo, da napravimo dobru analizu

- Mi nismo ništa eksperimentisali, imamo taj fond igrača koji imamo. Mladih i iskusnijih igrača. Činjenica je da mladi imaju potencijal. Sa ovim iskustvom, normalno je da će doći do bolje forme.  Možda je poraz bolan, ali pokazuje u kojoj smo fazi trenutno. 

Krstajić je rekao da je ekipa imala pravi pristup, uprkos tome što su neki smatrali da se čini kako fudbaleri nisu igrali sa 100 odsto mogućnosti.

- Ne slažem se, igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki trening. Ne mogu da zamerim motviaciji, ali jeste prijateljska utakmica, falilo je malo takmičarskog, ali kad pogledamo za desetak dana prva protiv Kostarike. Normalno je da tekigrači koji su tek prvu nedelju na pripremama ulaze teško na pripreme - dodao je selektor.

Selektor je uputio reči ohrabrenja fudbalerima koji su imali manje nastupa za A tim u prošlosti.

- Moglo je i bolje, tek smo sedam dana na pripremama, ali kad počnu tri-četiri klinca normalno je da prave pogrešne pasove , to je normalno u fudbalu i sportu, ne mogu ništa da im zamerim. Treba da nastave da rade, sgurno dolazi bolje vreme za njih.

Selektor Čilea Reinaldo Rueda bio je zadovoljan pobedom protiv "jedne evropske ekipe".  

- Velika je stvar pobediti jednu ovakvu ekipu, ekipu koja igra na Svetskom prvenstvu. Ovo je rival iz elite, ovu ekipu čine igrači iz Premijer lige, Primere, Serije A - rekao je Rueda.

On se osvrnuo i na šanse našeg tima protiv Brazilaca u Rusiji.

Srbija će biti vrlo težak protivnik, ima kompaktne linije. Biće teško, ali Brazil je definitivno favorit protiv svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading