Rivali "Orlova" na Mundijalu u strašnoj formi: OVA TRI IGRAČA ODLUČUJU O SUDBINI SRBIJE NA SP!

Autor:

Sport

05.06.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo sam na trenutak spustio ruke, a on je to iskoristio krajnje podlo i nokautirao me. Da fudbaleri Srbije u Rusiji ne bi prošli kao Nikola Đuričko u kultnom filmu "Lajanje na zvezde", moraju odigrati sva tri meča u Grupi E sa maksimalnim zalaganjem.

Nejmar pokazao šta zna protiv Hrvata

Da se izabranicima Mladena Krstajića ne bi ponovilo Svetsko prvenstvo 2010, gde su pobedili Nemačku, a prolaza dalje ih koštao poraz od Australije, fokus mora biti na prva dva meča. Jer Kostarika je razbila Severnu Irsku (3:0), Švajcarci remizirali s moćnom Španijom (1:1), dok je Brazil počistio Hrvate (2:0).

78 golova postigli u kvalifikacijama protivnici Srbije u Grupi E

PRETNJA IZ SENKE

I dok se za Nejmara zna da i ulaskom s klupe može da reši meč i pritom izlomi kičme protivnicima, kod preostala dva protivnika nije evidentno ko je "neprijatelj broj jedan". Ipak, pripremni mečevi naša prva dva rivala u Rusiji pokazali su od koga preti najveća opasnost. Džoel Kembel nosi Kostarikance i strašno je opasan po rivala, dok je tajno oružje "sajdžija" Kristijan Rodrigez. Činjenica da se radi o levom beku samo je faktor iznenađenja na koji igraju Švajcarci. Zato nekadašnji selektor Ilija Petković i trener Dragoslav Stepanović u razgovoru za Srpski telegraf upozoravaju da se svakom meču mora podjednako ozbiljno pristupiti.

- Brazilci znamo ko su i šta su, pitanje prolaza moramo rešiti pre te treće utakmice protiv njih. Nema šale ni sa Kostarikom i Švajcarskom. Protiv njih moramo izaći na megdan kao da su s druge strane Nejmar, Marselo i drugovi. Jako i oprezno. Da ne bude posle kukanja za onim što se desilo već na startu turnira, da nam se ne ponovi Južna Afrika - ističe Ilija Petković.

Stepanović: Krstajić mora da uigrava tim, a ne da proba igrače, njegovi rivali na klupama su sve sede glave

RAŠIRITI KRILA

Za Dragoslava Stepanovića prva prepreka u vidu Kostarike je krucijalna.

- Pobediš u prvom meču, dobiješ samopouzdanje i raširiš krila. Međutim, neće biti lako, videli smo kakva je Kostarika rival, nije bilo lako spakovati tri gola Severnoj Irskoj (3:0). U našem slučaju ekipa dobija meč, nismo mi Brazil da imamo Nejmara - naglasio je Stepanović, nevezano za rezultat protiv Čilea u sinoćnoj utakmici u Austriji.

Poslednji pripremni meč pred put na SP "orlovi" igraju 9. juna protiv Bolivije u Gracu.

Nejmar (Brazil)

O Nejmaru se sve zna. Najskuplji fudbaler sveta se vraća polako u formu posle oporavka od povrede, a ono što je uradio Hrvatima u pobedi sa 2:0 tera na oprez. Rutinski je as PSŽ izlomio kičmu celoj odbrani "kockastih" i zakucao loptu pod prečku, pa ako misle da im se ne desi nešto slično, Krstajićeva četa će protiv njega morati da da daleko više od 100 odsto svojih mogućnosti.

Džoel Kembel (Kostarika)

Svi očekuju da će golman Reala Kejlor Navas biti prva violina Kostarike na SP. Međutim, čovek koji vreba iz senke je Džoel Kembel. Pre dolaska u Betis bio je večita rezerva u Arsenalu, ali je zato uvek ginuo na terenu u nacionalnom dresu. Dao je gol i Severnoj Irskoj (3:0), pa će naša odbrana morati da obrati pažnju i na opasnost po desnoj strani.

Kristijan Rodrigez (Švajcarska)

Malo pažnje se pridaje defanzivcima Švajcarske u analizi njihove igre u napadu. A upravo je Kristijan Rodrigez pravi primer multifunkcionalnog desnog beka koji igra dobro i napred i pozadi. Gol Španiji dao je hladnokrvnom egzekucijom s tri metra, a samim tim što se našao duboko u napadu govori da će drugi rival "orlova" igrati veoma ofanzivno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading