Šok u Bragi: KAPITEN ZAVRŠIO KARIJERU U 27. GODINI!

Autor:

Sport

03.06.2018

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten portugalske Brage Mauro morao je da završi fudbalsku karijeru već u 27. godini iz zdravstvenih razloga.

RepublikaFoto: twitter.com/Zone S.C.Braga
Maura zadesila teška sudbina

Kod Maura je ustanovljena retka bakterijska infekcija ligamenata kolena zbog koje je jedva sačuvao nogu, a svaki vid pojačane fizičke aktivnosti mogao bi da ima teške posledice za nesrećnog fudbalera.

Mauro je 2016. doživeo neugodnu povredu ligamenta desnog kolena zbog čega je bio podvrgnut hiriruškom zahvatu, a nakon operacije ga je napala i pomenuta retka bakterija.

- Imao sam operaciju lateralnih ligamenata desnog kolena i na meniskusu. Tada me je napala ta bakterijska infekcija zbog koje sam imao još nekoliko operativnih zahvata. Poslednja je bila prošlog novembra. Došao sam u situaciju da bi doktori morali da mi amputiraju nogu, a život mi je takođe bio ugrožen - rekao je Mauro za "O Žogo".

On je sam priznao da ne sme više ni da potrči, a oseća izvesne probleme i kada hoda, zbog čega je morao da okači kopačke o klin u godinama kada je tek trebalo da dostigne svoj fudbalski zenit.

Mauro je karijeru počeo u Atletiko Gojanenseu, posle čega je 2011. godine stigao u Žil Visente, a nedugo zatim u Bragu, a rekao je da ne zna šta će raditi, pošto mu je fudbal bio sve u životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading