TOPIĆ: U sredu moramo još jače

Autor:

Sport

28.05.2018

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milenko Topić bio je zadovoljan posle ubedljive pobede nad Partizanom, ali je naglasio da tim i u revanšu mora da ima isti pristup kao i danas. Raduje ga pristup igri njegovog tima i očigledan napredak.

RepublikaFoto: Starsport
Milenko Topić

- Jako važna i bitna pobeda za nas kada se igra na dve dobijene a imate prednost domaćeg terena. Raduje i način na koji smo došli do ove pobede, a to je timska igra i podređenost kolektivu svih. Tome smo težili posle finala ABA, koje nam se još mota po glavi, da dođemo do ovakve igre koju smo imali u prethodnim utakmicama. Zaslužena pobeda, možda je na kraju i razlika prevelika, ali mislim da su to momci zaslužili. U prvom poluvremenu smo imali problema sa agresivnom odbranom, a posle toga smo to regulisali - rekao je Topić.

Partizan se manje-više držao tri četvrtine, a onda je Zvezda napravila veliku razliku i slavila sa 87:62.

- Ovo je samo 1:0, prvo poluvreme. Igramo ponovo za dva dana, treba da se odmorimo i da budemo svesni da će druga utakmica biti još teža, da ćemo sigurno dobiti reakciju Partizana, koji igra pred svojim navijačima. Moramo ovako igrati u sredu, ako ne i jače - rekao je Topić.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Očigledan je napredak tima, nema tih oscilacija u igri kao pre.

- Psihički smo pali i potonuli posle poraza u finalu ABA, kod svih je nastao košmar. Posle toga je došao KLS, neatraktivni protivnici i tu se stvorio taj neki loš pristup. Svi su mislili "lako ćemo" i ako igramo sa 50 odsto snage. Drago mi je da smo kroz neke priče uspeli da im pokažemo šta za nas znači KLS liga i igrati protiv Partizana. Bili smo poznati po oscilacijama u igri, tako da ova utakmica pokazuje neke bolje dane, neki smer u kome treba da se krećemo. Treba te oscilacije svesti na minumum jer nema popravnog. Pričali smo o nekim solističkim partijama, govorili smo da treba da ih svedemo na minimum - rekao je Topić.

Kako se vi osećate posle prve pobede u derbiju kao trener?


- Ne razmišljam o tome, važan je samo timski uspeh. Ja nisam svestan toga, sve zasluge pripadaju igračima. Znači mi samo pobeda u seriji i to što smo pobedili u plej-ofu - rekao je Topić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading