Zvezda bi harala Evropom da se Juga nije raspala

Autor: K. K.

Sport

29.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno 27 godina fudbaleri Crvene zvezde pokorili su Evropu!

RepublikaFoto: Starsport
Ljupko Petrović

 Sada već legendarnog 29. maja 1991. godine, Zvezda je u Bariju pobedila Olimpik Marselj na penale 5:3, posle 120 minuta igre bez golova u finalu Kupa šampiona, i time napravila najveći uspeh u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala. U antologijskom meču za crveno-bele su nastupali Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević (Stošić), Binić. Šef stručnog štaba bio je Ljupko Petrović, koji se u razgovoru za Srpski telegraf prisetio najvećeg uspeha u karijeri.

- Kako vreme prolazi, taj trofej samo još više dobija na značaju. Razlog je očigledan, nijedan klub sa ovih prostora to više neće ponoviti. Zbog celokupne situacije uspeh je kada neki od timova sa prostora bivše Jugoslavije izbori plasman u Ligu Evrope ili Ligu šampiona - rekao je Petrović, a potom otkrio uzrok uspeha crveno-belih.

RepublikaFoto: Srđan Petrović
Fudbaleri Crvene zvezde
- Crvene zvezda je tada funkcionisala besprekorno u svakom smislu. Ljudi iz uprave su dovodili najbolje mlade igrače sa prostora tadašnje države. Da nije došlo do raspada Jugoslavije, bili bismo evropski prvaci bar još dve godine zaredom jer smo imali strašan tim. Postojao je plan da zadržimo sve igrače iz Barija i još dovedemo Davora Šukera i Slavišu Jokanovića. Međutim, svi znamo šta se potom desilo i zašto nije došlo do realizacije tog plana - sa setom u glasu zaključio je Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading