MOJ REAL OSTAJE ŠAMPION EVROPE!

Autor:

Sport

26.05.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Reala bi baš voleli da u subotu uveče (20.45, RTS 1) budu baksuzi i osvoje 13. titulu prvaka Evrope. Jedini problem im je što se ne pitaju samo oni i sudbina, već i igrači Liverpula. Kada su "crveni" prošli put igrali u finalu, podigli su se te 2005. iz mrtvih i od 0:3 na poluvremenu savladali Milan i osvojili pehar u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

Jedno je sigurno, goreće Olimpijski stadion u Kijevu najmanje 90 minuta pod dirigentskom palicom srpskih sudija na čelu sa Miloradom Mažićem. Navijači su podeljeni, kladionice su dale blagu prednost kraljevskom klubu zbog više trofeja i činjenice da bi dominaciju u elitnom takmičenju krunisali treću godinu zaredom. Slično razmišlja i trofejni trener Radomir Antić, koji je vodio slavni Real i koji je u razgovoru za Srpski telegraf najavio žestoku borbu, uz nadu da će njegov bivši klub slaviti.

ZIDANOVA GLAVOBOLJA

- Svi sa nestrpljenjem čekamo početak meča, a najveću glavobolju imaće Zinedin Zidan. Jirgenu Klopu biće lakše da sastavi tim od 11 igrača, dok je Francuz na slatkim mukama. Real ima bolje fudbalere, mislim da nijedan prvotimac Liverpula ne bi imao mesta među starterima Madriđana. Ni Salah ni Mane, pa tu su Ronaldo i Benzema. Očekujem da Real ima kontrolu lopte i igre, ali to ne znači da će pobediti. Dovoljno je da jednom ispadnu pozadi kao deca od deset godina, da brzonogi Egipćanin iskoristi rupu iza Marsela, koji ide dosta u napad, i da postigne gol. Takvu igru očekujem, pozicioni napad naspram kontri. Detalji će odlučiti - rekao je Antić.

REAL NE DA TRON

SPAS SEZONE

Iskusni strateg konstatuje da će se u Kijevu sastati trećeplasirani tim Primere i četvrti u Premijer ligi, zbog čega će i jednima i drugima ovo biti prilika za spas sezone. Kao čovek fudbala očekuje vitešku borbu, uz nadu da će dvoboj rešiti samo po 11 fudbalera sa obe strane. Antić veruje da će to omogućiti naš arbitar Milorad Mažić sa svojim timom i da neće ponoviti greške prethodnika.

- Realovu put ka finalu sudije su odlučile i protiv Juventusa i protiv Bajerna. Nadam se da guranja neće biti u finalu. Verujem da Mažić i ekipa mogu da odgovore izazovu. U tome im moraju pomoći fudbaleri oba tima, da ne bude grubosti i situacija koje otvaraju sumnju - dodaje Antić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tandem snova: Mane i Salah

IZJAVE

 

Zidan: Još smo gladni trofeja

Real je osvojio 12 titula prvaka Evrope, imaju priliku da slave treći put u nizu, ali trener Madriđana Zinedin Zidan najavljuje igru sa maksimalnim žarom.

- Kažu da Liverpul više želi titulu od nas jer je čeka od 2005. Nije tačno, mi smo i dalje gladni trofeja. Niko nije gladniji od nas, mi smo Real i tako će uvek biti - jasan je Zidan.

Klop: Ne dajte Ronaldu loptu

Trener Liverpula Jirgen Klop zna odakle preti najveća opasnost, ali i kako njegov tim može do titule.

- Ronaldo je opasan kada ima loptu, dakle, nemojmo da mu je damo. Imamo i mi Salaha, on je odličan momak. Sudaramo se sa najiskusnijim timom u Ligi šampiona, ali ovo je jedna posebna utakmica, sve je moguće - naglasio je Klop.

 

 

BROJKE

13.

rekordnu titulu prvaka Evrope juri Real, Liverpul želi 6. trofej

15

golova postigao Ronaldo ove sezone u Ligi šampiona

29

golova dali zajedno Salah, Mane i Firmino u eliti ove sezone

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading