FARBAO TROTOAR, A SADA PRETI SRBIJI NA SP!

Autor:

Sport

19.05.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pepeljuga je malo dete za Gabrijela Žezusa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žesus će predvoditi Brazil na SP

Samo što siromašni dečak iz Brazila nije obuo staklenu cipelicu, već kopačke i za manje od četiri godine prošao put od prosjaka do igrača koji godišnje zarađuje 5,3 miliona evra.

RepublikaFoto: Printskrin
Četku zamenio loptom: Mladi špic "karioka"
RepublikaFoto: Printskrin
2014. Sao Paulo

Te 2014, kako bi favele Sao Paula izgledale koliko toliko pristojno tokom Svetskog prvenstva, angažovani su lokalni dečaci da ofarbaju ivičnjake. Četkom i bojom, u dresu svog prvog kluba Anhanguere, mahao je tada po trotoaru sedamnaestogodišnji dečak, a četiri godina kasnije Žezus će biti jedna od udarnih igala "karioka" na putu do šeste titule prvaka sveta. Do sada je na 15 utakmica u žuto-zelenom dresu postigao devet golova.

RepublikaFoto: Printskrin
Žesus u Panini albumu

Šta je Žezus u međuvremenu naučio u Mančester sitiju, koji ga je Palmeirasu platio 33 miliona evra, dok mu sad vredi 72 miliona, imaće priliku da se uvere i fudbaleri Srbije. Ukoliko dobije šansu u napadu, Gabrijel će izaći na megdan "orlovima" 27. juna u meču 3. kola grupe E na Mundijalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading