TUGA: Otišao je Partizanov Čika Trba

Autor:

Sport

17.05.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je u četvrtak u 66. godini preminuo Dušan Trbojević, nekadašnji fudbaler Partizana, trener u Omladinskoj školi i skaut koji je klubu podario mnogo talenata, koji su kasnije postali nosioci igre u prvom timu Partizana i mnogim evropskim klubovima.

RepublikaFoto: instagram.com/fkpartizan

Čika Trba, kako su ga godinama zvali klinci iz Omladinske škole, svoj fudbalski put započeo je kao pionir u Partizanu davnog 17. oktobra 1966. godine i kroz staž u mlađim selekcijama osvajao je domaće i inostrane trofeje, a bio je i  jedan od najboljih strelaca u mlađim kategorijama toga doba kao izraziti špic igrač (66 golova u jednoj sezoni).

Po završetku omladinskog staža potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crno-belima 23. jula 1971. i odigrao 5 utakmica, da bi 1972. godine bio na pozajmici u Dinamu iz Vranja i kasnije u zlatnoj generaciji IMT-a.

Karijeru sportskog radnika započeo je po završetku igračke karijere u Omladinskoj školi Partizana, gde je na poziv Vladice Kovačevića i Nedeljka Kostića najpre godinama radio kao trener nekoliko izuzetnih selekcija (1986 i 1991), da bi klub procenio da na mestu skauta može najviše da pruži i postavnljen za lovca na talente, što se pokazalo ispravnim potezom i donelo klubu veliki broj vrhunskih igrača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading