(VIDEO) Našao mesto među besmrtnima: Sitijev fudbaler u Ginisovoj knjizi rekorda!

Sport

11.05.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvaru mreže Mančester sitija Edersonu možda je zamalo izmakla nagrada za najboljeg golmana Premijer lige, ali je zato postao ponosni vlasnik jednog velikog priznanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Golman Sitija pridodao lični rekord brojnim timskim priznanjima

Fudbaleri Mančester sitija postavili su brojne rekorde u Premijer ligi ove sezone. Ukoliko pobede Sautempton u poslednjem kolu sezonu će završiti sa čak 100 bodova na kontu, oboriće rekord po broju bodova i pobeda u gostima, a mogli bi i da imaju najbolju gol-razliku u istoriji Premjer lige.

Ovoj listi rekorda golman "građana" Ederson je dodao još jedan lični.

Brazilac, kojem je izmakla nagrada za najboljeg golmana PL, je odlučio da pokuša da obori rekord najdužeg golmanskog ispucavanja.

Pre njega rekord u degažiranju je iznosio 75 metara, a Portugalac je dobio tri pokušaja da nadmaši ovu brojku. To mu je i uspelo u poslednjem pokušaju, kada je za 35 centimetara uspeo da prebaci granicu od 75 metara i tako sebi obezbedi mesto u slavnoj Ginisovoj knjizi rekorda.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading