ASOVI ZA DECU: PRIKUPLJENO PREKO 1,2 MILIONA DINARA!

Autor:

Sport

09.05.2018

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na humanitarnoj utakmici "Asovi za decu", koja je pod sloganom "Odigraj srcem" odigrana u Novom Sadu, prikupljeno je više od 1,2 miliona dinara za finansijsku podršku deci u procesu lečenja, kao i njihovim porodicama, saopštila je danas EXIT fondacija.

RepublikaFoto: fkvojvodina.rs
Ilustracija: Foto

Meč je odigran juče na stadionu Karađorđe, a realizovan je u saradnji Fondacije "Zajedno za život" Jovana Simića, fudbalskog kluba Vojvodina, FIFPro, EXIT Fondacije, agencije Kuća Čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine i brojnih drugih organizacija i pojedinaca.

Gotovo 2.000 ljudi u utorak je na stadionu Karađorđe u Novom Sadu pratilo nadigravanje tima Vojvodine, sastavljenog od istaknutih imena tog kluba, i ekipe Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera, FIFPro.

RepublikaFoto: fkvojvodina.rs
Slika iz Novog Sada

Brojni građani učestvovali su u akciji slanjem SMS poruka na broj 8495, a uz donaciju FIFPro, u fond "Zajedno za život", slilo se više od 1,2 miliona dinara. Kako se navodi, ta sredstva će biti na raspolaganju onima kojima je najpotrebnije, budući da je cilj Fondacije da konstantno sakuplja sredstva putem sportskih akcija, što omogućava brzu reakciju za decu kojoj je to potrebno.

Početni udarac izvela je Teodora Milić, Novosađanka za koju su njeni sugrađani prikupljali donacije pre dve godine, ne bi li joj obezbedili sredstva za lečenje leukemije u Nemačkoj, a koja se sa tog puta vratila kao pobednica, nakon čega su sa sredine terena simbolično poleteli beli golubovi.Humanitarni meč pratili su i gledaoci RTV Vojvodine u prenosu uživo, a sa terena je utakmicu komentarisala i ekipa "Državnog posla" koja se pobrinula da zabavi sve ljubitelje fudbala.

Ovo je treći put da se "Asovi za decu" okupljaju, nakon velikog uspeha humanitarnog meča u organizaciji EXIT fondacije na stadionu Partizana u maju 2016. godine, kad je prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Kliničkom centru u Nišu, kao i prošlogodišnjeg užičkog izdanja ove manifestacije s prikupljenih 6.000 evra za ultrazvučni aparat u regionalnom Centru za veštačku i vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading