Blater se zalaže za Maroko: Protiv zajedničke organizacije Mundijala

Autor:

Sport

09.05.2018

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Svetske fudbalska federacije (FIFA) Sep Blater usprotivio se zajedničkoj organizaciji Mundijala 2026. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sep Blater

- Tri velike države zajedno da organizuju Svetsko prvenstvo... Sve su dokazale da mogu same da organizuju, zašto bi onda zajedno? - rekao je Blater u intervjuu za BBC.

SAD, Kanada i Meksiko su podnele zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. godine, a protivkandidat im je Maroko.

Svetsko prvenstvo je jedini put održano u više zemalja 2002. godine kada su domaćini bili Japan i Južna Koreja.

Blater je to nazvao "noćnom morom za organizaciju".

Po njegovim rečima, za organizaciju turnira 2010. godine su odbijene zajedničke ponude Libije i Tunisa, a za 2018. Španije i Portugala, odnosno Belgije i Holandije.

RepublikaFoto: instagram.com/fifaworldcup
"Boginja" san svake reprezentacije

Sep Blater, koji je suspendovan iz fudbala zbog korupcionog skandala, kritikovao je i osnivanje radne grupe koja može da isključi kandidata i pre zvaničnog glasanja.

On je rekao da to ne sme da se radi i da svako ima pravo da bude na Kongresu FIFA, pa čak i onaj kandidat koji nije dovoljno dobar.

- Zato se zalažem da Maroko mora da ide na Kongres. Maroko ne sme da bude eliminisan pre Kongresa FIFA - rekao je Blater.

Odluka o tome ko će biti domaćin Svetskog prvenstva 2026. godine biće doneta 13. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading