KAKAV NAČIN DA SE OSVOJI TITULA: PSV razbio Ajaks i ponovo zavladao Holandijom

Autor:

Sport

15.04.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PSV je i matematički potvrdio titulu šampiona Holandije.

RepublikaFoto: twitter.com/PSV
Fudbaleri PSV-a slave pobedu i titulu

PSV je u duel sa Ajaksom ušao svestan da im pobeda donosi titulu i na kraju slavio sa 3:0. Ajaks je meč završio sa devetoricom igrača na terenu, ali je tim iz Ajndhovena sve golove postigao pre prvog isključenja.

Nakon 23. minuta Gaston Pereiro je bio strelac prvog gola da bi 15 minuta kasnije PSV udvostručio prednost, a strelac je bio Luk de Jong.

Konačnu pobedu PVS potvrdio je u 54. minutu Stiven Bergvajn koji je sjajno primio loptu i poslao je u mrežu rivala pomalo neočekivano.

U samom finišu meča, igrači Ajaksa su pokazali priličnu nervozu pa su za samo tri minuta ostali sa dvojicom igrača manje.

PSV je ovo treća titula šampiona u poslednje četiri sezone, njihovu seriju prekinuo je Fejnord prošle godine. Ajaks nije bio šampion od 2014, a sada će morati da čeka bar do sledeće sezone.

PSV je seriju bez poraza na svom terenu produžio na 30 mečeva, a do ove pobede došao je dominantnom igrom tokom celog meča u kome nije dozvolio rivalu ni da mu pripreti.

U nedelju su odigrana još tri meča: Breda je poražena od Viljema II 2:1, Fejnord je slavio protiv Utrehta 3:1, a Gronigen je sa 2:1 ispratio Rodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading