Navijači Reala izmislili izjavu Colline

Autor:

Sport

15.04.2018

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljena je izmišljena izjava bivšeg fudbalskog sudije Pjera Luiđija Koline o jedanaestercu koji je sudija Majkl Oliver dosudio u finišu revanš duela četvrtfinala Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pjerluiđi Kolina

Kako je pokazala opsežna analiza portala raskrinkavanje.ba, Kolina nikada nije rekao da je "penal čist kao suza", kako se to tvrdilo u člaku objavljenom na našem portalu.

Naime, kako sledi iz analize raskrinkavanja.ba, navodni izvor navodne Kolinine izjave bio je francuski list "L'Equipe", međutim rezultati pretrage ove stranice pokazuju da je poslednji članak na ovom portalu koji sadrži reč "Collina" objavljen još 1.8.2017. 

Dakle, "L'Equipe" nije nikada objavio navedenu tvrdnju.

Uz to, pretraga na engleskom jeziku nije dala nikakve rezultate. 

Kako se ispostavilo, prva objava o navodnoj Kolininoj izjavi pojavila se na Fejsbuk stranici "Real Madrid France" i to 13. aprila u 11:05 sati.

Dakle, stranica koju vode navijaci Real Madrida su izmislili izjavu Colline i predstavljaju izvor ove lažne vesti.

Gornji tekst nastao je kao korekcija originalnog teksta nakon što je portal raskrinkavanje.ba članku Republike dao ocenu "greška", "demontovano".

*** 

Bura oko penala koji je sudija Majkl Oliver dosudio u finišu revanš duela četvrtfinala Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida se ne stišava, a sada je svoje mišljenje o tome dao i legendarni arbitar i prvi čovek sudijske organizacije UEFA Pjerluiđi Kolina.

Na internetu mogu da se nađu brojni komentari na sporni trenutak u kojima jedni, pomno analizirajući usporeni snimak, objašnjavaju zbog čega to nije bio penal.

Drugi, pak, poštuju emocije ljubitelja italijanskog kluba, ali ističu da je odluka sudije bila ispravna i pravična.

Legendarni italijanski sudija Kolina slaže se sa "realistima".

- Iz mnogih različitih perspektiva sam pogledao sporni trenutak i mogu da kažem da je to bio jedanaesterac čist kao suza. Moguće je da na prvi pogled to ne izgleda kao stopostotan penal, ali ne može da se porekne da je to zaista bio penal - istakao je Kolina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading