Đukić: Moramo da budemo hrabri! Idemo na pobedu u derbiju!

Autor:

Sport

13.04.2018

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da crno-beli neće kalkulisati na 157. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Miroslav Todorović
Đukić veruje u dobar rezultat Partizana

Partizan će u subotu gostovati Zvezdi u 31. kolu Superlige Srbije, odnosno prvom kolu plej-ofa.

- Pred nama je derbi koji je praznik fudbala u Srbiji, očekujemo svi da u prelepom fudbalskom ambijentu, prelepoj fudbalskoj utakmici, prikažemo svetskoj javnosti srpski derbi u pravom svetlu. Mi moramo da budemo hrabri, nama ne preostaje ništa drugo nego da budemo hrabri, moramo da idemo po pobedu. Naš večiti rival ima šest bodova prednosti i mi samo pobedom ostajemo u igri. Nema kalkulisanja. Imamo mirnoću, verujemo u sebe... Znamo da neće biti lako, ali mi ćemo pokušati da se ubacimo u trku za prvaka - rekao je Đukić na konferenciji za medije.

Zvezda je prva na tabeli sa 39 bodova, dok je Partizan drugi sa šest poena manje.

- Imamo pozitivan skor sa Zvezdom u nekoliko poslednjih derbija. Znači nam to na psihološkom planu, pokušaćemo od prvog minuta da smanjimo prednost Zvezde. Neće biti lako, ali pokušaćemo sve da se ubacimo u trku za titulu - rekao je trener Partizana.

Na pitanje da li će trka biti gotova u slučaju pobede Zvezde, Đukić je kazao da se crno-beli nikad ne predaju.

- Partizan se nikad ne predaje, mi igramo uvek do kraja. Zvezda bi u slučaju pobede imala veliku prednost. Ali, mi ne razmišljamo tako, sve ćemo učiniti da pobedimo i da učimo ligu zanimljivijom -rekao je Đukić.

"Večiti derbi" je trebalo da bude odigran 10. aprila, ali je pomeren za četiri dana kasnije.

- Ne znam zašto je odložen derbi, niko se nije izjasnio zašto ne igramo devet dana. Mi sutra moramo da izađemo agresivno, jer je pred nama veliki protivnik. Biće to veliki meč. Ovaj derbi bi mogao da odluči šampiona Srbije - naveo je Đukić.

On je istakao da očekuje da Zvezda odigra ofanzivno.

- Zvezda ima dobre napadače, svaki od njih zaslužuje pažnju, mi ćemo se fokusirati na ekipu Zvezde ne na individualce. Nećemo nikoga posebno da čuvamo. Ne samo Ben, svi zaslužuju pažnju. I Pešić, Radonjić, Srnić.... - dodao je on.

Glavni sudija biće Danilo Grujić iz Niša.

- Očekujem fer i korektno suđenje. Neka momci na terenu odluče ko je bolji - istakao je Đukić.

Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević rekao je derbi neće prelomiti prvenstvo.

- Svi znamo šta derbi znači u srpskim okvirima, ali i evropskim. Ono što je sigurno, derbi neće prelomiti prvenstvo, ali može puno toga da odluči. Mi idemo hladne glave tamo. Možda se neko neće složiti sa mnom, ali oni su blagi favoriti, prvi su na tabeli i igraju pred svojom publikom. Ali, i mi smo u jednom dobrom nizu i nema razloga da to ne prikažemo i na njihovom stadionu - rekao je Vulićević.

Utakmica između Zvezde i Partizana biće odigrana u subotu od 18.30 sati na stadionu Rajko Mitić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading