Mitar sija u Fulamu: OVDE MI JE SVE "LEGLO", JOKAN MI REKAO DA BUDEM MIRAN!

Autor:

Sport

12.04.2018

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fulam već 18 utakmica ne zna za poraz u Čempionšipu, a ekipa se nalazi na drugom mestu koje vodi direktno u Premijer ligu naredne sezone. Jedan od glavnih junaka ovog uspeha tima iz Londona jeste naš špic Aleksandar Mitrović.

RepublikaFoto: twitter.com/YPSport
Mitrović ponovo oživeo karijeru u Fulamu

On je u intervjuu za "Skaj sport" izjavio da zaista uživa na "Krejven kotidžu" od zime, ali i da mu prija saradnja sa našim trenerom Slavišom Jokanovićem. Osvrnuo se i na period kada je nosio dres Njukasla, kao i na planove za skoriju budućnost.

- Nadam se da ćemo i ekipa i ja nastaviti da pružamo partije kao poslednjih sedmica. Ostalo nam je samo nekoliko utakmica do kraja sezona. Svaku tretiramo kao finale. Potrebno je da zadržimo mentalitet kakav nas je odlikovao tokom serije nepobedivosti i nastavimo da pritiskamo Kardif. Oba tima čekaju teške utakmice u završnici, biće interesantno - pomalo obazrivo počeo je Mitrović intervju za "Skaj sport", povodom primanja nagrade za igrača meseca marta u Čempionšipu.

Naš centarfor ističe da se sjajno uklopio u igru i sistem Fulama, odnosno da je to klub baš po njegovoj meri.

- Uživam u načinu igre Fulama. Dobar je to stil. Dobar je i klub, baš po mojoj meri. Generalno, dobra ekipa za bilo kog napadača. Srećan sam što sam u prilici da istrčim na teren, da dajem golove, pružim sve od sebe i pomognem momcima da stignu do cilja zacrtanog pre početka sezone.

Imao je samo najlepše reči da kaže o svom sadašnjem treneru Slaviši Jokanoviću.

- Bio je sjajan igrač, a sad je jedan od najboljih srpskih trenera. Možda nekom deluje kao 'težak čovek', zapravo je džentlmen, stvarno dobra osoba. Pričali smo nekoliko puta, da bi nam se na kraju putevi ukrstili. Srećan sam. Uživam da radim s njim, da igram za njega. On i Fulam su mi sve vreme verovali. U tome je stvar. Vratio mi je samopouzdanje. Lakše je da igrate kad osetite da podršku trenera. Imam je ovde. Znam da veruje u mene, znam šta traži od mene. Moj posao je da mu to vratim na najbolji mogući način. Nadam se da ću nastaviti kao dosad.

Mitar je za 13 mečeva u Fulamu postigao 9 golova, što je učinak koji je ostvario u Njukaslu za celu prethodnu sezonu.

- Nikad neću reći da sam se pokajao što sam otišao u Njukasl. Jedino žalim što nisam igrao koliko sam mogao, možda bih onda dao više golova. Dosta stvari sam planirao da uradim na Sent Džejms parku, a nisam. Zato žalim, međutim, uživao sam dok sam bio tamo. Uostalom, još sam pod ugovorom s Njukalsom, videćemo šta će se desiti.

Što se tiče njegovog angažmana na leto, odnosno da li će Fulam otkupiti ugovor od Njukasla na kraju sezone, Mitrović je rekao da je fokusiran isključivo na sadašnjost.

- U ovom trenutku sam 100 odsto posvećen Fulamu i predstojećim utakmicama. Nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu, posle toga idem na Prvenstvo sveta u Rusiju, kasnije na odmor i onda ćemo videti šta dalje. Zasad sam celom svojiom glaovm u Fulamu. Želim ovom predivnom klubu da uzvratim poverenje koje sam dobio. Daću sve od sebe da uđemo u Premijer ligu.

Iako važi za jednog od fudbalera sa burnijom naravi, Mitrović otkriva da mu je na to pažnju skrenuo i Slaviša Jokanović po dolasku u klub.

- Jokan mi je samo rekao: misli svojom glavom i budu miran. Govori mi da ostanem fokusiran, da ne rasipam energiju. Borac sam. Želim da pobedim svaki put kad izađem na teren. To je moj način igre. Tako se ponašem ceo život. Tako vidim fudbal. Pobednik sam, zato pokušavam sve što je u mojoj moći da bih pobedio.

- Pravio sam smešne greške, trudio se da iz njih učim. Nije uvek moguće kanalisati bes, ostati koncentrisan na tim i posao, davati ili nameštati golove, stvarati prostor saigračima. Za sve to mi je potrebna strast, ali sam naučio da je kontrolišem - zaključio je Aleksandar Mitrović koji će narednu priliku da potrči u zagrljaj navijačima imati u subotu (18.30), kad Fulam u 43. kolu Čempionšipa dočekuje Brentford.

 

 

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading