Juventus traži smenu Koline!

Autor:

Sport

12.04.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Juventus Andrea Anjeli zatražio jeda šef sudijske organizacije Evropske fudbalske unije (UEFA) Pjerluiđi Kolina podnese ostavku!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolina je šef sudijske organizacije UEFA

Prvi čovek Juventusa je nezadovoljan suđenjem Engleza Majkla Olivera na revanš meču 1/4 finala Lige šampiona protiv Reala.

Kolina je zadužen za delegiranje sudija za mečeve LŠ, a Anjeli smatra da on snosi odgovornost za lošu arbitražu Olivera.

Juventus je u prvom meču 1/4 finala LŠ na svom terenu poražen od Reala (0:3). Juventus je u revanšu vodio 3:0, ali je onda Oliver u 93. minutu dosudio sumnjiv penal za "kraljevski klub". Ronaldo je potom u 97. minutu pogodio za 1:3, a Bufon je zaradio crveni karton.

- Kolina "nepistrasnim odlukama" u međunarodnim utakmicama klubova iz Serije A, često kompenzuje to što je i sam Italijan. Čoveka na toj funkciji bi trebalo menjati na tri ili pet godina. To je odgovorna funkcija i promenama bi se izbegla ova pretpostavka, vezano za njegovu nacionalnost - rekao je Anjeli.

On je istakao da se zalaže za uvođenje video tehnologije na utakmicama Lige šampiona.

- Ta tehnologija služi da se izbegnu greške. UEFA nije protiv VAR, samo mora da reši tehnički problem. Ako je problem naučiti sudije svih saveza, onda ih treba poslati na kratak kurs - istakao je prvi čovek Juventusa.

Anjeli tvrdi da je Oliver napravio veliki broj grešaka na ovom meču. On se pitao zašto je kapitenu Reala Serhiju Ramosu bilo dozvoljeno da gleda utakmicu blizu terena, iako je bio suspendovan.

- Sudija ništa nije razumeo -  rekao je Anjeli, koji se takođe našao na terenu po završetku utakmice. 

On se zapitao da li je 33-godišnji Oliver bio suviše mlad da sudi tako važan meč.

- Ja sam postao predsednik Juventusa u tim godinama. Sudija je kvalitetan, ali se zbunio - rekao je Anjeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading