Došao đavo po svoje: UEFA IZBACUJE PSŽ ZBOG FINANSIJA!

Autor:

Sport

11.04.2018

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pari Sen Žermen se nalazi pred kaznom UEFA - suspenzijom iz evropskih takmičenja - zbog kršenja finansijskog fer-pleja, jer je preliminarna istraga pokazala da su prikazani prihodi od marketinga "naduvani", piše britanski "Fajnenšl tajms".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
PSŽ pred drakonskom kaznom UEFA

- Ugovori koje je dostavio klub, a u kome se navodi da je od sponzora dobijeno 200 miliona evra, nisu do kraja ispravni - navodi FT.

Još ranije je objavljeno da postoji sumnja da je reč o "finansijskom dopingu", odnosno da se novac koji klub dobija dolazi na veštački način, odnosno direktno iz državnih fondova Katara.

PSŽ je vlasništvo kompanije "Qatar Sports Investments", državnog fonda, koji je osnovao Šeik Tamim Bin Hamad Al Tani, katarski emir.

- Najvažnije je pitanje da li će UEFA biti dovoljno hrabra da poštuje svoje odluke - rekao je za FT član komisije koja istražuje poslovanje PSŽ-a.

PSŽ se našao pod detaljnom istragom nakon astronomskog transfera Nejmara iz Barselone prošlog leta, vrednog 222 miliona evra, te zbog toga što će u julu ove godine platiti još 180 miliona evra Monaku za Kilijana Mbapea, koji je ovu sezonu igrao kao pozajmljen igrač "kneževa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading