PEŠIĆ PRETI STOJKOVIĆU: Vreme je za gol u derbiju

Autor: Tanjug

Sport

07.04.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golgeter Crvene zvezde Aleksandar Pešić smatra da je predstojeći duel sa Partizanom odlična prilika da postigne gol i vrati mu se za prečku i veliki promašaj na prethodna dva večita derbija, ali i za šansu protiv CSKA u Moskvi.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Pešić očekuje pobedu u derbiju

Strelac 26 pogodaka ove sezone kaže da je 157. večiti derbi pravi trenutak da savlada golmana Vladimira Stojkovića.

- Prvo prečka, pa šansa (sjajna odbrana Stojkovića), valjda će sad biti 'treća sreća'. Trebalo bi da se se vrati, pa i za Moskvu. Mislim da je idealan trenutak baš derbi. Ipak, nemam ništa protiv i da neko drugi bude strelac, a mi pobedimo - rekao je Pešić.

On je iza sebe ostavio golgetersku krizu od sedam mečeva posta i sa tri gola na dva prethodna meča vratio samopouzdanje pred derbi.

- Jesam u seriji, ali mi je bitnije da igram dobro. Naravno da svi mi volimo sa damo gol i asistiramo, sad me je krenulo i nadam se da ću nastaviti - kazao je Pešić.

Prema njegovim rečima, pobeda bi crveno-bele primakla tituli, ali ne i završila posao.

- Trijumf donosi 50 odsto titulu, remi ništa ne rešava. Volim da kažem da je titula rešena kada niko matematički ne može da vas stigne - naglasio je 25-godišnji fudbaler.

Zadovoljan je pobedom nad Zemunom (3:1) u poslednjem kolu regularnog dela Superlige.

- Na vreme smo dali golove, imali još neke šanse, možda je moglo da bude ubedljivije, ali je i Zemun imao prilike i realan je rezultat. Po meni Zemun je bio bolji od nas u drugom poluvremenu, dominantniji i to ne sme da nam se dešava. Najvažnija je pobeda i da smo ušli u plej-of sa šest bodova prednosti - naveo je Pešić.

Smatra da Zvezda ima lepu prednost od šest bodova u odnosu na Partizan, ali upozorio da mora da ostane u istom ritmu.

- Razlika je dobra, ali daleko od toga da je gotovo, ima još mnogo da se igra. Moramo da nastavimo u ovom ritmu, igramo sve bolje i nadam se da će ovako biti u plej-ofu - zaključio je Pešić.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se 14. aprila na stadionu "Rajko Mitić" od 18.30 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading