SKANDALOZNO: Abramovićev novac još uvek nije isporučen u Ukrajinu, evo koji je razlog!

Autor:

Sport

19.04.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantno!

SKANDALOZNO: Abramovićev novac još uvek nije isporučen u Ukrajinu, evo koji je razlog!

Foto: www.profimedia.rs

Roman Abramovič

Dve godine nakon što je bivši vlasnik Čelsija, Roman Abramovič, obećao 2.5 milijardi funti pomoći za žrtve Ukrajine, ni peni nije napustio Veliku Britaniju. Blokiran administrativnim preprekama, ovaj ogroman iznos od prodaje kluba – sedam puta više nego što je ova zemlja pružila – miruje i čeka da Vlada reaguje.

Britanski San saznaje da je došlo do nesuglasica između Upravnika fonda i Vlade o tome kako bi trebalo potrošiti ova sredstva. Odgovornost se prebacuje iz resora u resor dok se Ukrajinci ubijaju, a zgrade redukuju u ruševine.

Ministar spoljnih poslova, lord Cameron, nedavno je izjavio da će Rusija "morati da plati reparacije za svoju ilegalnu invaziju, pa zašto ne potrošiti deo novca sada, umesto čekanja dok rat ne završi i dok traju pravni sporovi." Potpuno opravdano. Organizacija Redress, koja traži pravdu za preživele, zahteva akciju od Vlade u uspostavljanju struktura ovde i u Ukrajini radi obeštećenja žrtava.

Brojke su poražavajuće – prijavljeno je preko 125.000 ratnih zločina, uključujući seksualno zlostavljanje i mučenje, deset miliona ljudi je raseljeno, a oko 14 miliona je u potrebi za psihološkom pomoći. Mnogi trebaju pomoć odmah. Nacionalna sramota je što organizacija koja bi mogla da učini toliko dobra u zemlji koja se bori protiv zlog neprijatelja, biva blokirana od strane Upravnika koji su upravo ti koji treba da raspodele novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading