NAVIJAČI MARIBORA UMALO NISU ZAPALILI GOLMANA LJUBLJANE! REPUBLIKA NA SLOVENAČKOM DERBIJU: Zvezdin bivši igrač strelac! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.04.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seva na "Stožicama".

NAVIJAČI MARIBORA UMALO NISU ZAPALILI GOLMANA LJUBLJANE! REPUBLIKA NA SLOVENAČKOM DERBIJU: Zvezdin bivši igrač strelac! (VIDEO)

Foto: Republika

Danas se u prestonici Slovenije odigrava veliki derbi između Olimpije iz Ljubljane i Maribora. Ipak, duel nema sam rezultatski značaj koliko takmičarski, budući da je Celje gotovo sigurno obezbedilo prvu poziciju pošto ima čak 19 bodova prednosti u ovom momentu u odnosu na prvog pratioca Olimpiju. 

Iako stadion nije bio ispunjen onoliko koliko bi to na najvećem derbiju u zemlji možda trebalo da bude, bilo je i te kako "sevanja" sa tribina. Republika je sve to ispratila sa lica mesta, a golman Ljubljančana Matevš Vidoždek umalo je bio "zapaljen" kada su navijači Maribora bacili baklju na teren blizu čuvara mreže.

Trenutno je poluvreme na "Stožicama", a domaćin vodi sa 1:0 pogotkom iz šestog minuta kada je strelac bio Nemanja Motika, bivši fudbaler Crvene zvezde.

Podsetimo, Zvezda je Motiku dovela iz Bajerna za 1.500.000 evra, a u Sloveniju je otišao prošle godine preko leta bez obeštećenja. Ipak, klub može da zaradi, a evo i na koji način.

Svaka naredna prodaja iz Olimpije u vrednosti do 1.500.000 evra ići će Crvenoj zvezdi. Dakle, ukoliko iz Ljubljane ode za bilo koju cifru do pomenute, sav novac ide na Marakanu.

Ako Motika ode za veću sumu iz Ljubljane situacija je sledeća - Zvezda će inkasirati pomenutih 1.500.000 evra, ali i 20 odsto od zarade slovenačkog kluba. Čini se da se tamo dobro snašao, pa se možda to i dogodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading